Frantovy šunkofleky
Recept ještě nebyl hodnocenTěstoviny uvaříme dle návodu na obalu a scedíme.Na pánvi opražíme kostky slaniny. Přidáme nakrájené uzené maso, kukuřici a nakrájenou červenou cibuli. Smícháme v míse s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu a scedíme.Na pánvi opražíme kostky slaniny. Přidáme nakrájené uzené maso, kukuřici a nakrájenou červenou cibuli. Smícháme v míse s…
Před vařením polévky je dobré si předvařit kuřecí maso jen v osolené vodě s pár kuličkami pepře a trochou vegety. Po uvaření vyjmout maso, nechat vystydnout a pokrájet. …
Lososa očistíme, osolíme, opepříme posypeme koprem a zakápneme citronem. Necháme půl hodiny v chladu odležet. Na pánvi zpěníme máslo a vložíme lososa kůží dolů. Po…
Léty prověřený a známý recept můžeme obměňovat a připravit ho pokaždé jinak - v tomto případě jsme předvařený květák zapekli s cibulkou, česnekem a šunkou, zasypaný…
Očištěný květák rozebereme na větší růžičky a vhodíme do vroucí osolené vody. Vaříme jen cca 5-7 min do poloměkka. Slijeme do síta a ihned zchladíme studenou vodou,…
Ráno, než začneme vařit, umyjeme cukety, větší podélně nožem rozpůlíme a lžící vyškrabeme dužinu se semeny. Pokud jsou cukety malé, nastrouhejte je celé. Cukety necháme…
Lososa omyjeme a osolíme. Jednotlivé filety zabalíme do alobalu a dáme do trouby. Pečeme podle typu trouby - někdy stačí 15 minut, někdy je třeba i 30 minut. Důležité je…
Recept je pro velký 8 litrový tlakový hrnecPřímo v hrnci na rozpuštěné slanině zpěníme cibulku.Všechno maso nakrájíme na drobné kousky. Taktéž všechnu zeleninu a…
Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme na malé kostičky nakrájené žampióny. Krátce osmahneme, zaprášíme rýžovou moukou, kari kořením i mletým kmínem a…
Oškrabané zemiaky pokrájame na kocky a dáme variť, pridáme vločky - prebraté a umyté, osolíme. Po čase pridáme malé ružičky brokolice, príp. Vegetu.Keď je zelenina mäkká…
Zelí dáme do hrnce, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a kuličky pepře. Zalijeme vodou a vaříme do poloměkka.Mezitím oloupeme brambory a v osolené vodě uvaříme do…
Do velké pánve jsem dala sítko na napaření knedlíků a v páře uvařila růžičky omytého květáku, ne zcela doměkka. V téže pánvi jsem poté v páře uvařila nové brambory. …
Nejprve připravíme kuřecí prsní řízky, které očistíme a nakrájíme na slabé proužky. Nesolené kuřecí nudličky restujeme na troše oleje. Když je maso hotové, přecedíme…
Nejprve si připravíme kuřecí maso (já používám stehenní řízky, protože jsou šťavnaté a nejsou suché jako prsní). Nakrájíme ho na kousky/nudličky, dáme je do misky,…
Dva dny před vlastní přípravou rozkrájíme králíka na porce a prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou.Uložíme do vhodné nádoby, přidáme 5 nakrájených šalotek, mrkev…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na trošce tuku, rozdrobíme droždí a za stálého míchání osmahneme, až se droždí rozpustí, voní a má zlatavou barvu.Zalijeme vývarem nebo…
Ochutnejte tuto výbornou smetanovou polévku z ředkve, brambor a celeru. Polévku na závěr dochutíme koprem. Podáváme ji s vejci uvařenými natvrdo a díky tomu polévka…
Na olivovém oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli. Až cibule lehce zezlátne, přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a orestujeme ho.Ke kuřecímu masu přidáme…
Pruhy čerstvého lososa z břišní části zbavíme kůže a nakrájíme na stejně velké kostky.Maso lehce osolíme a vložíme do pánve s rozehřátým máslem. Kostky rybího masa lehce…
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.Potom k ní přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a opékáme do zlatohněda.Pak vložíme osolené a opepřené kuře…
Na rozpáléném oleji osmahneme osolená a opepřená prsa, aby se zatáhla.Pak maso vyndáme, osmahneme mouku jen do světlé barvy a pak ke konci vmícháme papriku. Ihned…
Uzené uvaříme v mírně osolené vodě a asi čtvrt litru vývaru uschováme.Cibuli nakrájíme a zpěníme ji na oleji a másle. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme smetanou a…
Krupicové nočky jsou oblíbenou vložkou do polévky jako alternativa ke klasickým nudlím. Často se používají do vývarů, ale stejně dobře zafungují i v krémových…
Sladké brambory batáty jsou jedním z nejvýživnějších druhů zeleninu. Jsou bohaté na spoustu vitamínů a minerálních látek. Připravte je jako přílohu k pečenému masu,…