Srnčí na šlehačce s karlovarským knedlíkem
Recept ještě nebyl hodnocenŠpek nakrájíme na větší kousky tvaru „klínu“ a prošpikujeme jimi maso. Vložíme ho do hrnce a posypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninou a nahrubo nakrájenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Špek nakrájíme na větší kousky tvaru „klínu“ a prošpikujeme jimi maso. Vložíme ho do hrnce a posypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninou a nahrubo nakrájenou…
Na másle s olejem zprudka opečeme okořeněné maso. Přidáme nakrájenou cibuli a po chvíli protlak a houby. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. …
Nakrajime mrkev, kedlubnu a maso na kostky. Zpenime na oleji cibuli, smazime do zlatova, pridame na krajene maso, zamichame a nechame chvili dusit poklickou. Potom…
Do hrnce dáme vyškvařit na kostičky nakrájenou slaninu ( pár plátků poneháme na hotovou polévku), přidáme pokrájenou cibuli a zpěníme. Poté přimícháme rajčatový protlak…
Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Přidáme kari pastu, chvíli restujeme a přihodíme maso. Necháme kousky masa zatáhnout a…
Nejprve předehřejeme troubu na 200 °C. Připravíme tresku - pokud je s kůží, stáhneme ji, osušíme, osolíme a posypeme kmínem. Pečícím papírem vyložíme pekáček a do něho…
Těstoviny uvaříme na skus a dáme do velké mísy.Uvařené uzené maso a kabanos nakrájíme na malé kostky a vsypeme do těstovin. Povaříme lehce mraženou zeleninu, následně…
Panenku nařežeme na 4 cm silné kousky. Hřbetem ruky je lehce roztlačíme a naložíme do oleje s jedním rozetřeným česnekem. Necháme hodinku uležet.Slaninu omotáme kolem…
Vepřové plátky osolíme a opepříme a vložíme do hrnce, obložíme je na kostičky nakrájenou mrkví a pastiňákem, na nudličky nakrájeným hlávkovým zelím a rozmrazenými hříbky…
KNEDLÍKY: hladkou mouku si nasypeme do velké misky, uděláme si důlek, do důlku rozdrobíme droždí, přidáme prášek do pečiva, zalejeme vlažnou vodou a necháme vytvořit…
Na oleji si zpěníme cibulku, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a necháme ji pustit šťávu. Poté přidáme nakrájené švestky, koření a lehce orestujeme. Pak zaprášíme…
Vejce vložíme do vody a uvaříme na mírném ohni 8 minut. Žampiony očistíme, rozkrojíme na půlky a orestujeme na pánvi v rozehřátém oleji. Osolíme a opepříme. V druhé…
Na trochu oleje a máslo dám cibuli, nechám posmažit a zasypu červenou mletou paprikou, moukou a udělám jíšku.Pak přidám kousky kuřecích prsou a nechám posmažit ještě…
Do tlakového hrnce dáme uzená žebírka, zalijeme je vodou, přidáme očištěnou mrkev, petržel, oloupanou cibuli a vaříme pod tlakem 30 minut. Pak vývar zcedíme, mrkev a…
Těsto: Z odměřeného množství mléka odlejeme do hrnku (asi do poloviny), přidáme droždí, špetku cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme všechny ingredience na těsto…
1/Těstoviny uvaříme podle návodu, necháme okapat, pak přecedíme do nádoby a pokapeme oliv.olejem. Bylinky si nasekáme předem.Brokolici spaříme nebo krátce povaříme a…
Nudle uvaříme podle návodu v osolené vodě se špetkou kurkumy. Na pokrájené cibuli na olivovém oleji orestujeme nudličky řapíkatého celeru a kousky cukety. Přidáme…
Plátky námi zvoleného masa osolíme a opepříme, pokud použijeme vepřové maso (karé, kýta...), tak i po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutilo. Na trošce…
Cibule oloupeme, pokrájíme na kostičky a necháme na trošce rozpáleného oleje lehce zezlátnout.Přidáme na nudličky pokrájený řapíkatý celer, mleté maso a dále smažíme do…
Slaninu nakrájíme na tenké nudlučky, cuketu škrabkou naškrábeme na tenké plátky, česnek a bazalku posekáme. Na pánvi nasucho opražíme slaninu, přidáme kousek másla,…
Očistěná játra vložíme na 2 hodiny do mléka, potom je vyjmeme, osušíme a protáhneme slaninou, opepříme a dáme dusit na máslo a osmaženou zeleninu. Přidáme celý pepř,…
V kastrole rozpustíme máslo s olejem a jemně nakrájenou cibuli dohněda orestujeme.Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel a celer. Jakmile je zelenina orestovaná a…
Celer očistíme, nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou. Pórek a řapíky celeru nakrájíme.Připravenou zeleninu restujeme společně v hrnci na másle. Zalijeme do 3/4…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na trošce tuku, rozdrobíme droždí a za stálého míchání osmahneme, až se droždí rozpustí, voní a má zlatavou barvu.Zalijeme vývarem nebo…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami