Omacka z lisek a smetany

Suroviny

150 g lišek
jedná smetana na vaření
hladká mouka
1 červená cibule
uzená slanina
hrnek zeleninového vývaru
petrželka
těstoviny (já používám farfalle)
sůl
čerstvě mletý pepř
krapet olivového oleje na těstoviny
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi si do křupava upečeme slaninu. Přidáme na drobno pokrájenou cibulku a očištěné lišky. Smažíme ještě cca 5 minut na mírnějším ohni. Zaprášíme vše moukou, zalijeme smetanou a vývarem.

  2. Smetanu nedávám úplně celou a hrnek vývaru spíše menší, samozřejmě podle konzistence můžeme přidat i víc. Dochutíme solí dle návodu a scedíme, přelijeme trochou olivového oleje.

  3. Těstoviny dáme na talíř a přelijeme omáčkou. Dozdobíme petrželovou natí.

Komentáře k receptu Omacka z lisek a smetany

  • Petraweid Petraweid(autor receptu)

    Veronika: variant je mnoho, zaklad nechavam vzdy stejny :) dnes jsem delala kureci prsa na kosticky misto speku a okorenila thymianem...taky namka :-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Dávám bodík,dělávám podobnou .Houby nechám víc do tmava opéct a přidávám hodně petrželky ,máslo asi lžíci a ještě nastrouhaný muškátový oříšek dle chuti. :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: smetanova omacka z lisek omáčka s liškami omacka z lisky obecne lišky omáčka omáčka s liškama houbova omacka z lisek smetanova omacka s liskami lisci omacka omacka z lysek smaženice z lišek omáčka z lišek zakysaná smetana lišky se smetanou lysky na smetaně lišky na zakysané smetaně omacka z lisek se smetanou lišky na smetane omacka na liskach lišky - omáčka recept smetanová omáčka z liskami nejlepší omáčka z lišek