Mleté kuřecí kuličky ve fazolkové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenMaso smícháme se všemi surovinami do kompaktní směsi. Dochutíme a necháme půl hodiny v chladu odpočinout.Mezitím očistíme omyté fazolky. Oddělíme tvrdé konce a nakrájíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso smícháme se všemi surovinami do kompaktní směsi. Dochutíme a necháme půl hodiny v chladu odpočinout.Mezitím očistíme omyté fazolky. Oddělíme tvrdé konce a nakrájíme…
Z hladké mouky, droždí, čtvrt litru vody, špetky soli a špetky cukru a olivového oleje si vypracujeme hladké těsto. Majitelé pekáren a hnětačů prostě jen nasypou…
Vše smícháme dohromady i se zadělaným kváskem. Zaděláme těsto, podle potřeby přidáváme ještě mouku tak akorát, aby se těsto nelepilo. Necháme 1 hod v chladu vykynout, dá…
Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink. Po vychladnutí jej vyšleháme se zakysanou smetanou.Mouku promícháme s práškem, mákem, citronovou kůrou a cukrem…
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.Přidáme na kostičky nakrájená prsa, osmažíme, podlijeme vodou a přidáme kostičku bujónu. Dusíme do…
Vyšleháme změklé máslo s cukrem, žloutky a vanilkou do pěny.V druhé míse smícháme prosátou mouku s kakaem a sodou. Zvlášť vyšleháme bílky se solí do pevného sněhu.Do…
Jestli máte chuť na kuřecí maso, vyzkoušejte tyto řízky naložené ve skvělé, svěží marinádě. Jemná chuť smetany a balsamica je v marinádě skvěle vyvážená pikantností…
Králík na smetaně chuťově připomíná svíčkovou omáčku, ale je značně rychlejší a jednodušší na přípravu. Toto sváteční jídlo si můžete vychutnat tradičně s knedlíkem. K…
Segedínský guláš pochází z Maďarska a připravuje se z vepřového bůčku a bílého kysaného zelí. Sytý a chutný guláš zjemníme trochou zakysané smetany. Přípravu si můžeme…
Malé kuřecí řízky naložíme do směsi zakysané smetany a hořčice. Díky tomu budou šťavnaté a křehké. Před smažením je obalíme v těstíčku ochuceném hráškem a šunkou. Pak už…
Smetanovou polévku s jemnou žampionovou chutí podáváme s trochou zakysané smetany a pažitky. Jako základ pro polévku použijeme jarní cibulku, spolu se žampiony ji vaříme…
Muffiny, tyto malé bábovičky, mají rády zejména děti. Výhodou je, že lze libovolně experimentovat s náplní. Například léty prověřená kombinace jablek a ořechů, použitá v…
Pomazánka pouze ze tří surovin je důkazem toho, že nejjednodušší věci bývají často ty nejlepší. Pro její přípravu vám stačí polotvrdý sýr, celer a zakysaná smetana na…
Hrnečkové moučníky jsou velmi oblíbené zejména kvůli rychlosti přípravy. Vláčný jablečný koláč je jemný díky zakysané smetaně a voní pečenými jablky, skořicí a máslem.…
Chutný pohár, který jistě potěší nejednoho hosta. Tyto dezerty se začínají objevovat stále častěji. Jsou krásné pro oko, lahodné svou rozmanitou skladbou navrstvených…
Svěží mexická klasika, která v sobě spojuje jemnost zralého avokáda, šťavnatost citrusů a pikantní nádech čerstvých ingrediencí. Skvěle se hodí jako dip k nachos,…
Skromná a prostá polévka z hrášku, brambor a zakysané smetany. Voní divokým kořením a je hotová za pár minut. Polévka, která je důkazem toho, že v jednoduchosti je krása…
Když za okny padá sníh, venku mrzne a v kamnech praská dříví, přijde vhod tato zdravá a vydatná polévka, která zahřeje a pomůže s bojem proti nachlazení. Moravská…
Nic se nevyrovná chuti domácího kysaného zelí – a právě z něj je připravená zelňačka opravdová lahůdka. Polévka plná poctivých ingrediencí, jemně nakyslá a voňavá, je…
Zemitá řepa, ostrý křen a jemná majonéza — tři chutě, které se neperou, ale doplňují. Tento salát má říz, barvu i krémovou strukturu. Hodí se k pečenému masu, ale…
Připravíme maso a cibuli, vše nakrájím na kostky.Na sádle orestuji cibuli do hněda, přidám maso a chvilku restuji. Potom přidám mletou papriku a ostatní koření (pepř,…
Očištěnou a nastrouhnou mrkev si osmažíme na másle, přidáme omyté rozinky, curry a zalijeme vodou se zeleninovým vývarem a vaříme dokud není mrkev dostatečně měkká, až…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, kypř. prášek, olej a promícháme - přidáme mléko dle potřeby. Na závěr vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme na vymazaný a…
Připravte tyto úžasné řezy s lahodným nepříliš sladkým krémem. Polijte složený dezert polevou s použitím cukerného rozvaru. Poleva vytvoří křupavou čokoládovou…