Rybí karbanátky
Recept ještě nebyl hodnocenPokud chceme dělat rybí karbanátky a nemáme dost rybího masa, můžeme ho částečně doplnit masem mletým, nejlépe stejným dílem vepřového a hovězího. Kořeníme tak, jak jsme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud chceme dělat rybí karbanátky a nemáme dost rybího masa, můžeme ho částečně doplnit masem mletým, nejlépe stejným dílem vepřového a hovězího. Kořeníme tak, jak jsme…
Kaše připravená z mraženého hrášku má svěží zelenou barvu a skvělou chuť. Zahustit ji stačí strouhankou a dochutit špetkou muškátového oříšku. Nakonec přidejte plátek…
Netradičním spojením slaného sýrového těsta a sladké ořechové náplně vzniknou koláčky, které si zamilujete od prvního kousku. Jsou křehké, voňavé a skvěle se hodí k…
Už vás nebaví štrúdl jen z listového těsta? Vyzkoušejte něco nového. Máme pro vás skvělý recept. Těsto je díky jogurtu vláčné, skvěle se s ním pracuje a hodí se pro…
Tahle bábovka je sázka na jistotu. Nadýchaná, voňavá a vláčná i druhý den. Díky jednoduchému postupu a dostupným surovinám se povede opravdu každému. Skvělá ke kávě,…
I z pár běžných surovin můžete vykouzlit výtečné jídlo. Důkazem jsou tyto smažené bramborové placky s kysaným zelím, které jsou krásně křupavé a jejich příprava není…
Pokud vás už nebaví klasický kapr v trojobalu, vyzkoušejte si připravit kapří filátka v marinádě z jogurtu, vajec, hořčice, pepře a soli. Je ale třeba počítat s tím, že…
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka. Pórek očistíme, podélně překrojíme a nakrájíme najemno. V míse rozmačkáme vidličkou vychladlý květák, přidáme…
Všechny ingredience smícháme a popřípadě ještě ochutíme. Dáme do pekárny bez hnětacích metel na program pečení a pečeme zhruba hodinu až hodinu a půl. Vršek sekané ještě…
Brambory nastrouháme, škvarky umeleme nebo nasekáme nadrobno. Smícháme s ostatními surovinami a na plech vyložený pečícím papírem rukama tvoříme šišky.Pečeme v troubě…
Z hovězí kližky vyřízneme středový tvar (váleček) a ten nakrájíme na plátky. Ty z obou stran naklepeme a naložíme do marinády. V lednici necháme uležet do druhého dne…
Ocistime maso, omyjeme. Maso si rozkrajime( zjednoho rizku udelame dva. Naklepeme pres folii. Naklepany platek osolime a vlozime na nej sunku a syr. Zabalime do rulicky…
Cestoviny uvarime podla navodu na obale. Mnozstvo cestovin nie je pevne stanovene (je rozdiel ked varime siroke rezance, alebo kolienka).Mrkvu a salotku ocistime.…
Pečené kapustové karbanátky jsou voňavou a lehčí alternativou těch klasických smažených. Kombinují šťavnaté mleté maso s kapustou a česnekem. Výborně je doplní…
Krůtí křídla vykostíme podle fotopostupu, jde to překvapivě dobře. Jen je třeba dát trochu pozor, ať neproříznete kůži. Umícháme mleté maso s vejcem, solí, kořením a…
Řízky "roztáhneme" nožem na plát, naklepeme, osolíme, okořeníme a nejlépe přes noc necháme v ledničce uležet. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme vajíčko,…
Nakrájíme si předem hlívu ústřičnou, cibuli a namočíme si nakrájené housky do vývaru a pak vše, když je hotové, přidáme k masu.Uděláme si mokrou rukou 4 až 5 šištiček…
Milovníci pokrmu z vnitřností určitě zajásají při pohledu na výsledek tohoto receptu. Křehké a jemně obalené plátky z jater se výborně hodí k obědu i sytější večeři.
Smažené vepřové kotlety jsou klasika české kuchyně, která nikdy nezklame. Křupavá zlatavá strouhanka na povrchu a šťavnaté maso uvnitř tvoří kombinaci, po které sáhneme…
Z tuňáka slijeme šťávu a dáme do misky, rozmačkáme ho vidličkou, přidáme mozzarellu, kterou jsme nastrouhali na hrubém struhadle.Dále přidáme vejce, hořčici, prolisovaný…
Filety umeleme, nebo jemně nasekáme. Cibuli a slaninu na malé kostičky. Česnek utřít. Smícháme,přidáme vejce, okořeníme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Uděláme…
Filety umeleme, nebo jemně nasekáme. Cibuli a slaninu na malé kostičky. Česnek utřít. Smícháme,přidáme vejce, okořeníme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Uděláme…
Maso a v mléce namočený, nakrájený a vymačkaný rohlík spojíme s vejcem, solí, pepřem a jednou drobně pokrájenou cibulí a zelenou petrželkou. Podle potřeby přidáme…
Pokud je filé zmrazené, necháme je rozmrazit, poté je osolíme a pokapeme citrónem, aby se maso zpevnilo. Před smažením plátky ryby osušíme, obalíme v mouce smíchané se…