Karbanátky s cuketou II
Recept ještě nebyl hodnocenTento pokrm spojuje šťavnaté mleté maso s jemnou cuketou, což vytváří dokonalou kombinaci chutí. Karbanátky jsou skvělé jako hlavní chod, ale také jako rychlá a výživná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento pokrm spojuje šťavnaté mleté maso s jemnou cuketou, což vytváří dokonalou kombinaci chutí. Karbanátky jsou skvělé jako hlavní chod, ale také jako rychlá a výživná…
Nadýchané bramborové těsto a šťavnatá jablečná náplň bez přidaného cukru tvoří lahodný závin, který potěší i diabetiky. Tradiční moučník v odlehčené podobě si vychutná…
Krůtí placičky s pórkem jsou ideální volbou, když máte chuť na něco lehčího, ale zároveň výživného. Díky pečení v troubě jsou křehké a šťavnaté a v kombinaci s čerstvým…
Připravíme mouku, vajíčko rozšlehané s mlékem a strouhanku Vezmeme tlačenku, obalíme v mouce, ve vajíčku a ve strouhance a znovu ve vajíčku a ve strouhance.Když máme…
Sladké koláče má rád snad úplně každý, ale co takhle slané koláče, se sýrovým krémem a náplní z anglické slaniny, šunky a uzeného Eidamu? Jejich chuť vás určitě velice…
Plátky krkovice opláchneme, osušíme a naklepeme. Pak je osolíme, opepříme a vtlačíme do nich co nejvíce strouhanky z obou stran. Vajíčka rozšleháme, olej rozpálíme…
Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Pak dáme ne úplně do měkka uvařené špagety, posypeme strouhaným sýrem, okořeníme a zalijeme kečupem. Potom dáme…
Sýr nakrájíme na kostičky (16 ks). Vždy ze dvou plátků mortadely uděláme překládáním pásky (4 ks).Na špejle napichujeme střídavě salám a sýr (děláme takového hada, viz.…
Hlívu rozdělíme na kousky a ze spodní strany potřeme prolisovaným česnekem se solí. Potom obalíme v klasickém trojobalu - hladká mouka, rozšlehaná osolená vejce s…
Vepřové řízečky trochu jinak. Panenka je rozříznutá na plát, naplněná a posléze nakrájená na kolečka, obalená v trojobalu a usmažená. Rolovaná panenka jako řízek se může…
Podchlazené maso nakrájíme na kostičky (aby se vešly do mlýnku). Plec nameleme šajbou č.8 a sádlo šajbou č.3. (Každý to může umlít jak chce. Záleží na každém, jakou…
Postupně rozmixujte nadrobno cibuli, mrkev, česnek, ořechy a semínka. Vše dejte do velké misky. Rozmixujte i vařenou čočku, ale dejte si pozor, aby nebyla na kaši…
Droby bez jater umyjeme, dáme do hrnce, zalejeme vodou a uvedeme do varu.Z polévky posbíráme pěnu která se vytvořila, přidáme zeleninu, koření, osolíme a mírným varem…
Na křupavou teplou topinku patří dobrá pomazánka. Stačí pouze umixovat pečené mleté maso s několika dalšími surovinami. Doma připravená pomazánka chutná mnohem lépe, než…
Pečené brambory se hodí jako příloha k masu. Dobré budou ale i samotné. Pochutnat si na nich můžete s tatarskou omáčkou, nebo domácím dipem, který můžeme vylepšit…
Kdo by neslyšel o věhlasném vídeňském jablkovém závinu. Je připravený z taženého těsta, které je tenoučké a po upečení i krásně křupkavé. Podávat ho můžeme s kopečkem…
Pokud máte přebytky dýní, zkuste si do zásoby vyrobit dýňové pyré. To pak můžete používat do všech možných pokrmů. Třeba i do sekané z uzeného bůčku, kde zajistí…
Pokud chcete připravit slavnostní pohoštění, zkuste slaný závin, který velmi dobře nahradí klasické chlebíčky. Jeho předností je, že má chuťově zajímavou náplň a jeho…
Chutné bramboráky zná většina z nás převážně smažené na sádle. Vyzkoušejte je však připravit trochu jinak. Bramborák z kynutého těsta, pečený v troubě, příjemně voní po…
Špagety s masovými kuličkami chutnají po rajčatech a bylinkách. Masové kuličky řádně opečte, aby se zvýraznila jejich chuť a hotové jídlo bohatě zasypte strouhaným sýrem…
Tortilly s masem patří mezi oblíbená jídla z fastfoodu. Pokud si je připravíte doma, získáte kontrolu nad kvalitou surovin a zároveň ušetříte. Tortillu naplňte zeleninou…
Netradiční štrúdl z pivového těsta vás překvapí svou jednoduchostí i skvělou chutí. Těsto se při pečení chová podobně jako klasické. Obvykle se peče dokud nezezlátne a…
Zelí vymačkáme - neproplachujeme a nakrájíme, všechny přísady dáme do zelí, jako na bežný bramborák, místo mouky poprášit strouhankou, solit podle slanosti zelí,…
Pečienku očistíme, pomelieme, zmiešame s ostatnými ingredienciami. Formu na pečenie (srnčí chrbát, bábovka, alebo pekáčik) vymastíme masťou, vysypeme strúhankou,…