

Úžasné kuřecí rolky ve šlehačce
Suroviny 2-4 porce-jedno prsíčko stačí pro 2 lidi
- 2 kusy kuřecích prsíček
- 150-200 g anglické slaniny (nebo Váhalovy slaniny)
- 2 ks (cca 4 cm) dlouhé zelené cibulky
- 1/2 mrkve
- plnotučná hořčice
- sůl
- oblíbené koření na kuře (já dala čarodějku)
- 1 smetana ke šlehání
- vajíčko
- hladká mouka
- strouhanka na trojobal
- trochu oleje na předsmažení
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsíčka rozkrojíme tak, abychom zvětšili jeho plochu. Mírně naklepeme přes fólii, osolíme, posypeme kořením, potřeme hořčicí. Očištěnou mrkev si uvaříme do poloměkka a polovinu z ní použijeme. Na každé prsíčko použijeme čtvrt mrkve, špalíček anglické, nebo jiné prorostlé slaniny, kus zelené cibulky a vše stočíme do roládky. Pokud je třeba, zajistíme párátky.
Obalíme v trojobalu a mírně předsmažíme na oleji, aby strouhanka později v troubě neopadala. Rolky přendáme do pekáčku, zalijeme šlehačkou, přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 25 min. Poté alobal sejmeme a dopékáme roládky dorůžova. Během pečení bez poklice-alobalu, aspoň jednou obracíme.
Poznámka od kuchařky
Přítel mi donesl kupu receptů, časopisů z Petřvaldu. Z největší pravděpodobností patřily jeho zesnulé manželce. Mezi časopisy jsem našla na malém papírku rukou napsaný tento recept. Hned jsem si jej odložila a věděla, že ho musím vyzkoušet. Tímto svým provedením s mírnými úpravami vzdávám hold paní Marii Dorazinové..
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Úžasné kuřecí rolky ve šlehačce
-
Eliška: díky
-
Tento recept známe doma ,ale s tím ,že použiji celé naporcované kuře a jelikož je to velice dobré,tak tohle musí být dokonalé
-
Katka R. :
díky
-
tak jsme dnes vyzkoušeli - místo prsních řízků jsem ale měla řízky ze spodních stehen, takže byly mírně děravé .. to jsem ale "zalepila" plátky slaniny (špalíky jsem nedala). Jinak přesně podle receptu od paní Jany a dopadlo to úžasně
Nejvíc mi chutnala ta jarní cibulka uvnitř, absolutní paráda a masíčko taky mňam mňam .. moc děkuji, k vašim receptům se budu vracet -
Karamelka:koukám,že ty dnes máš teda den,vybírat si recepty,jen,aby jsi mohla ubližovat
Máš asi řádný problém
-
Jana Remkova:Jani buď ráda,že má o tebe někdo takovou starost.To se hned tak nevidí.
-
Karamelka:
tvoje starosti na moji hlavu!!
-
Karamelka: Madam metrák mať nebude, ak sa bude hýbať. To len také vyžly jajkajú nad každým joulom, pretože sú natoľko lenivé, že sa nedvihnú od PC a len píšu a píšu...keby sa rozhýbali, mohli by jesť čokoľvek
-
Karamelka: a proč opět tento komentář? To je snad každého věc ne? Tak to nepapej a nelituj
-
Karamelka: jsi nechutná svými komenzáři, jdi se bavit do tělocvičny, tam nepřibereš ani deko
-
Slanina, trojobal a hafo oleje, pak celá šlehačka. Lituji Vás madam, za chvíli budete mít metrák při takovémto stylu stravování.
-
Jana B.: bodíka sice nemůžeš poslat, jako neregistrovaná, ale to mi vůbec nevadí. Jsem ráda, že chutnalo
-
Kuřecí prsíčka vůbec nemusím, protože jsou suchá, ale toto nemá chybu. Jsou opravdu úžasné a výborné
jen jsem dovnitř dala plátek vahalovy slaniny,plátek uzeného sýra a kápii
a posílám bodíka
-
1974andrea: tak to jsme dvě!
-
Jana Remkova:No obalovaná křidélka apod. se taky dělají jenom přeci v troubě nasucho nebo ne? Možná by to šlo, nevím