Obrácené řízky se zeleninovou směsí
Recept ještě nebyl hodnocenMaso omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme, obalíme ve strouhance, pak ve vajíčku. Smažíme na pánvi po obou stranách na oleji.Do pekáčku na dno nakrájíme cibuli a česnek…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme, obalíme ve strouhance, pak ve vajíčku. Smažíme na pánvi po obou stranách na oleji.Do pekáčku na dno nakrájíme cibuli a česnek…
Žemli rozmočíme v mléce a smícháme s mletým masem spolu s 1 vejcem, solamylem, jemně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, solí a kořením (koření můžeme použít i jiné,…
Žemli rozmočíme v mléce a smícháme s mletým masem spolu s 1 vejcem, solamylem, jemně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, solí a kořením (koření můžeme použít i jiné,…
Sous-vide úprava ponechá masu jeho šťavnatost, chuť se výrazně zintenzivní. Pokud maso naložíte pár dní dopředu, výsledný pokrm bude opravdu lahodný. Brambory, vykoupané…
Krásně zlatavé kuřecí řízky potěší kdykoliv, ať už ke slavnostnímu obědu, nebo v chlebu jako svačina na delší cesty. Maso obalené v trojobalu, pomalu upečené v pečence,…
Maso osolíme, opepříme z obou stran a pak plátky naklepeme ve strouhance, dáme do rozšlehaných vajec a hned smažíme dozlatova z obou stran. Osmahnuté naskládáme do…
Oloupané syrové brambory pokrájíme na kostičky, přidáme pokrájenou cibulku, pórek na kolečka a na drobno pokrájenou uzeninu. Osolíme-(pozor jen málo, gril. koření je…
Gothaj nameleme nebo nastrouháme, přidáme nastrouhaný sýr a promícháme. Ze směsi tvoříme silnější placičky, které obalujeme v trojobalu, osmahneme na pánvi, ale jen tak,…
Kuře nebo stehna omyjeme, osolíme a dáme dáme přes noc do lednice. Kůži na stehnech opatrně prsty nadzvedneme (u kuřete kůže u prsou a stehen).Uděláme nádivku. Rohlíky…
1) Květák rozebereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody na cca 10 minut (ale každý podle sebe jak má rád květák měkký). 2) Na pánvičce si rozpustíme máslo, přidáme…
Nejdříve si připravíme maso. Kuřecí řízky si naporcujeme na medailonky (tak aby to vycházelo kusově na 8 tortil), mírně naklepeme, půlku medailonků posolíme, obalíme v…
Šošovicu v troške vody uvaríme. Nevaríme zbytočne dlho, akonáhle je jemne mäkká, odstavíme z ohňa a prebytočnú vodu scedíme.Necháme trocha prechladnúť a pridáme mleté…
Květáková sezona je prakticky celoroční. Jeho užití v kuchyni je pestré a zpravidla jednoduché na přípravu. Takové jsou i tyto květákové karbanátky pečené v troubě. S…
Hlíva ústřičná je přímo královnou hub. Její účinky jsou lékaři považovány za jedny z nejprospěšnějších. Lze jí připravit na mnoho způsobů. Jedním z nich je třeba si jí…
Nebaví vás smažení květáku ve vysoké vrstvě oleje? Dejte šanci pečeným květákovým růžičkám s jemnou příchutí česneku a mleté papriky. Příprava je velmi snadná. Během…
Řízky patří mezi klasiku, kterou připravíme jak ve sváteční den, tak třeba i na cestu k moři. Chceme-li však lehkou obměnu, můžeme vyzkoušet tyto obrácené řízky se…
Kombinace nutričně bohaté pohanky, čerstvé zeleniny a roztaveného sýra nabízí dokonalou souhru chutí. Tento snadno připravitelný recept je ideální volbou pro rychlý oběd…
Žemlovka je skvělým pokrmem, do něhož můžeme zpracovat starší pečivo. Ať už rohlíky nebo veku, stačí je nakrájet na plátky, namočit v mléce a následně spolu s plátky…
Pokud máte v oblibě jídla z jednoho pekáčku a houby k tomu, zkuste náš recept na houbovou nádivku. Houby - třeba i zamražený vlastní úlovek, vejce, pečivo a bylinky…
Brokolicové karbanátky se salámem a sýrem jsou skvělou kombinací jemné zeleniny, výrazného sýra a voňavého salámu. Jsou křupavé na povrchu, šťavnaté uvnitř a plné…
Brněnská vepřová kýta plněná vejci a hráškem je lahodné jídlo, které spojuje šťavnaté maso s barevnou a chutnou náplní. Tento tradiční recept potěší svou sytostí i…
Tento zdravější způsob přípravy klasického smaženého květáku vám nabídne dokonale křupavý povrch bez zbytečného oleje. Díky pečení v troubě zůstane květák šťavnatý…
Tento pokrm spojuje šťavnaté mleté maso s jemnou cuketou, což vytváří dokonalou kombinaci chutí. Karbanátky jsou skvělé jako hlavní chod, ale také jako rychlá a výživná…