Obalovaná tlačenka

vaneska Kuchařka: vaneska

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Jiné maso 8 názorů

Suroviny

4 kolečka tlačenky (asi 1 cm tlusté)
hladkou mouku
2 vejce
strouhanku
trošku mléka
olej
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si mouku, vajíčko rozšlehané s mlékem, strouhanku, vezmeme tlačenku obalíme v mouce, ve vajíčku a ve strouhance a znovu ve vajíčku a ve strouhance.

  2. Když máme obaleno tak na pánvi rozpálíme olej a rychle osmahneme z obou stran. Příloha: brambor nebo zeleninový salát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 45 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Obalovaná tlačenka

  • Blanka Blanka(neregistrovaná)

    pro všechny podivující se - samozřejmě, že se tlačenka rozteče, ale to přece i sýr, když děláte klasiku smažák, proto je třeba udělat dvoj obal, jako u sýra...;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Prpcek:
    No, buďto se ta tlačenka jen rafinovaně tvářila... ááá nééébo jste něco udělal blbě, což je pravděpodobnější :-D
    Měl jsem tu jedinou větou napsaný rcp http://www.labuznik.cz/recept/smazena-tlacenka-tak... ale jako typický podobňák jsem ho nechal anihilovat...:-))

    Odpovědět

  • Prpcek Prpcek

    Neodolal jsem a vyzkoušel. Z tlačenky, která za studena vypadala dobře, vyteklo na pánvi tolik rosolu, že smažení přešlo v dušení. Třeba to bylo tlačenkou, ale znovu to zkoušet nebudu. :no:

    Odpovědět

  • Ivina Ivina

    Při tomto receptu jsem si vzpomněla,jak mi kamarádka ze Slovenska posílala zabíjačku v konzervě.Já myslela,že je to polévka tak jsem to rozehřála až pak jsem na druhé straně plechovky zjistila,že to byla tlačenka.Neumím si představit,že bych ji teda obalila,ale když jsme to mohli mít jako polévku,proč ne jako řízky.:-K

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Ivčo - měla jsem tlačenku hodně libovou, je to vidět na fotkách. A na fotce řezu hotového pokrmu je vidět, jak je ten okolní rosol rozpuštěný a vsáklý zevnitř do trojobalu, který byl samozřejmě dvojitý. Ke konci smažení to na jednom místě povolilo a trochu si zasyčela - potvora :-D:-D:-D
    Jak to chutnalo nemám ponětí, protože jsem to nejedla, ale manžel si to pochvalovat (viz. komentář dole).;-)

    Odpovědět

  • Ivča Ivča(neregistrovaná)

    Musím přiznat, že tohle určitě zkoušet nebudu.
    Nedovedu si představit, že se v trojobalu zahřátá tlačenka nerozteče. Pokud je ovšem skutečně poctivá. Jednou jsem zkoušela rozmrazit tlačenku v mikrovlnce, a byť na poloviční výkon (400 W), po chvíli jsem měla zabíjačkovou polévku. Ale to byla naše domácí tlačenka ;-)
    Popravdě, mně v dvojitém trojobalu vyteče i sýr... :-D

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Výborné,výborné.Recept znám již dlouho a dnes jsem jej poprvé ochutnal.Musím přiznat,že jsem překvapen novou chutí tlačenky(světlé):yes::-!:-!
    Jako příloha použit recept Brambory na psa a tímto se z toho stala přímo mana nebeská:-8:-D
    Tonda - u Papriky na dobré večeři

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Nic proto novému receptu. Včera večer jsem měl tlačenku (krvavou i světlou) s cibilí a octem. Ale tady bych snesl fotečku, abych měl lepší představu a mohl bych dát bodík. Jinak jsem dost nedůvěřivej. Ale bral bych to. Václav.

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: tlačenka v trojobalu smažená tlačenka tlačenka recept domaci tlacenka tlacenka polévka z tlačenky zabíjačková tlačenka pokrmy z tlacenky tlacenka jako rizek rizek z tlacenky domácí tlačenka recept recept na tlačenku řízky z tlačenky polévka s tlačenky krvava tlacenka světlá tlačenka recept na světlou tlačenku obaloená tlačenka jak rozmrazit tlacenku tlačenka světlá

Zapomněl/a jsem heslo