Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou
Recept ještě nebyl hodnocenSmažené žampiony v křupavém těstíčku se zeleninovou oblohou jsou dokonalým spojením lahodné houby a svěží zeleniny. Tento pokrm je skvělou volbou jako lehká večeře nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smažené žampiony v křupavém těstíčku se zeleninovou oblohou jsou dokonalým spojením lahodné houby a svěží zeleniny. Tento pokrm je skvělou volbou jako lehká večeře nebo…
Sněhové kuličky z Nivy jsou delikátním a lehkým pohoštěním, které okouzlí svou křehkostí a výraznou sýrovou chutí. Tento elegantní předkrm zaujme nejen netradičním…
Sněhové kuličky z Nivy jsou delikátním a lehkým pohoštěním, které okouzlí svou křehkostí a výraznou sýrovou chutí. Tento elegantní předkrm zaujme nejen netradičním…
Málokdo odolá plátku krásně šťavnaté sekané. Skvěle chutná jak teplá, s bramborovou kaší, tak i studená s chlebem a kyselou okurkou. Sekaná se sýrem a zeleninou, z…
Řízky z kuřecích stehen můžete připravit i v troubě. Odpadá tak dlouhé stání u sporáku a smažení masa. Stačí maso obalit dle zvyklostí, vyskládat na vymazaný pekáček,…
Štrúdl ze staré chalupy je klasika, která nikdy neztratí své kouzlo. Křehké těsto, voňavá jablka a aromatická skořice vytvářejí dezert, jenž připomíná vůni babiččiny…
Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na 2 cm kostky. Vložíme je do misky, pokapeme citrónovou šťávou a dáme na chvíli odležet do chladu.Smícháme strouhanku, mléko, vejce,…
Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky. Sýr nakrájíme na kousky dle velikosti žampionových kousků. Střídavě napichujeme na špíz, který obalíme v trojobalu (raději 2x) a…
Brambory smažené v trojobalu, to je neobvyklý chuťový zážitek. Každé sousto je skvělou kombinací křupavé strouhanky a jemného bramborového plátku. Podávejte samostatně…
Připravené řízky velice malinko osolíme a naklepeme ve strouhance aby se strouhanka vtlačila do masa. Potom je namočíme v rozšlehaném vejci. Zprudka opečeme na pánvičce…
Suroviny na těsto dáme do mísy a vše zpracujeme, zabalíme do folie a necháme 30 minut v lednici odpočinout. Zatím uvaříme z mléka, pudinkového prášku a cukru pudink,…
Mleté maso smícháme s nastrouhaným uzeným sýrem, nadrcenou chilli papričkou, mlékem a vše dobře promícháme.Masovou směs dáme na noc uležet do ledničky. Druhý den maso…
Kapustu očistíme a 6-8 velkých listů spaříme v osolené vroucí vodě. Vyndáme je, necháme okapat a paličkou na maso lehce naklepeme žebra u kapusty.Mleté maso dáme do mísy…
Oblíbený smažený květák v trojobalu není nutné vždy předvařovat, můžeme zkusit tuto jednodušší a rychlejší variantu. Syrový květák nakrájíme na plátky, ty pak obalujeme…
Pokud patříte mezi ty, kteří zatím vnitřnostem moc neholdovali, co kdybyste pro začátek trochu ozvláštnili váš jídelníček třeba právě těmito ledvinkami. Leckdo z nás nad…
Někdy není mnoho času na zdlouhavé přípravy jídla. Přitom existuje více pokrmů, kde pouze z několika surovin vykouzlíte výborné syté obědy či večeře. Recept na flíčky s…
Na křupavou teplou topinku patří dobrá pomazánka. Stačí pouze umixovat pečené mleté maso s několika dalšími surovinami. Doma připravená pomazánka chutná mnohem lépe, než…
Na rajskou omáčku má každý svůj vyzkoušený recept. Vyzkoušejte ji připravit společně s koulemi z mletého masa. Ideální přílohou jsou těstoviny, omáčka tak zachutná nejen…
Pandesal jsou klasické filipínské bochánky, které se jí obvykle k snídani. Jsou měkké, nadýchané a jemně nasládlé. Můžeme je podávat se sladkou náplní, například…
Kuchyně amerického jihu je známá vydatnými pokrmy ovlivněnými evropskou, indiánskou, africkou i mexickou kulturou. Ochutnejte její snad nejtypičtější jídlo: smažené kuře…
Jablečný závin z tvarohového těsta je výbornou a rychlou variantou tohoto oblíbeného moučníku. S těstem se skvěle pracuje, při přípravě spotřebujete přebytky jablek a…
Ovocné knedlíky se připravují z nepřeberného množství různých těst. Tyto jsou z těsta odpalovaného, které je sice trochu pracnější, ale chuťově vynikající. Sami si…
Smažené placičky z brambor a kedlubny jsou na povrchu křupavé a uvnitř vláčné. O chuť a šťavnatost se postará nakrájený salám. Do směsi přidejte vajíčko a zahustěte…
Kapra omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nařežeme porce, jak to má každý rád, z některých hřbetních kousků odstraníme kůži a dlaní je tlakem zploštíme, aby se lépe…