Závin s rybízem na tvarohu
Recept ještě nebyl hodnocenKdyž se řekne závin nebo štrúdl, vybaví si každý automaticky vůni a chuť jablky a skořicí plněné těsto. V tomto receptu však listové těsto plníme tvarohovou nádivkou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Když se řekne závin nebo štrúdl, vybaví si každý automaticky vůni a chuť jablky a skořicí plněné těsto. V tomto receptu však listové těsto plníme tvarohovou nádivkou,…
Hlíva ústřičná je přímo královnou hub. Její účinky jsou lékaři považovány za jedny z nejprospěšnějších. Lze jí připravit na mnoho způsobů. Jedním z nich je třeba si jí…
Protože by tahle dobrota z kořenové zeleniny a smetany neměla zůstávat jen nedělní záležitostí, máme pro vás tip na její zrychlenou verzi se sekanou. Vše připravíte v…
Pár minut přípravy a z kuchyně se bude linout sladká vůně rajského protlaku a koření. Mleté maso si zvolíme podle toho jaké máme rádi, míchaným hovězím a vepřovým…
Pokud máte v oblibě jídla z jednoho pekáčku a houby k tomu, zkuste náš recept na houbovou nádivku. Houby - třeba i zamražený vlastní úlovek, vejce, pečivo a bylinky…
Z jablečných moučníků se snad největší oblíbenosti těší jablečné záviny a štrúdly. Náplň do závinu můžete nakombinovat čistě dle vašich chutí, k jablíčkům můžete přidat…
Na plněné ořechy existuje nespočet různých receptů a snad každý, kdo je peče, má ten svůj oblíbený. V tomto receptu se netradičně přidává strouhanka a vejce je v těstě…
Jedním z oblíbených způsobů, jak připravit rybu, jsou rybí karbanátky. Dobře ochucené vařené rybí maso stačí obalit v mouce a potom osmažit dozlatova. Skvělé jsou…
Masové kuličky v rajské omáčce jsou velmi oblíbeným pokrmem pro děti i dospělé. Omáčku připravíte z rajčatové passaty a spousty koření, které jí dodají tu pravou chuť.…
Královnou moučníků je bezesporu bábovka, jejíž původ je přičítán sousednímu Polsku. Variant na tuto sladkou a vláčnou pochutinu existuje nespočet. Vyzkoušejte…
Velmi oblíbená kapsa ze šťavnatého vepřového masa s dozlatova osmaženou krustou, nikdy nezklame. Díky náplni z medvědího česneku, který je první jarní bylinkou, získá…
V české kuchyni se těší veliké oblibě holandský řízek z mletého masa se strouhaným sýrem, obalený v trojobalu a dozlatova usmažený. Pokud k obědu zvolíte tento šťavnatý…
V české kuchyni se těší veliké oblibě holandský řízek z mletého masa se strouhaným sýrem, obalený v trojobalu a dozlatova usmažený. Pokud k obědu zvolíte tento šťavnatý…
Štrúdl z pivního těsta je překvapivě jednoduchý a přitom krásně vláčný a obejde se úplně bez droždí. Zvládne ho i ten, kdo má z kynutého těsta obavy. Se šťavnatými…
Máte doma cuketu a nevíte, co s ní? Připravte si rychlé a voňavé cuketové placičky s nivou, česnekem a jarní cibulkou. Stačí pár surovin a na pánvi vykouzlíte skvělé…
Chcete připravit rychlý moučník k odpolední kávě? Vyzkoušejte tento křehký koláček s borůvkami. Stačí trocha základních surovin na přípravu jemného máslového těsta,…
Pěry jsou velké, nadýchané ovocné knedlíky, lehoučké jako pírko. Pocházejí z Valašska a Slovácka. S tímto receptem si tuto skvělou dobrotu zvládnete připravit i u vás…
Úžasně voňavá kakaová bábovka s jablky a čokoládou přímo láká k ochutnání. Díky jablkům je krásně šťavnatá a vláčná i druhý den. Po upečení můžeme bábovku pocukrovat a…
Burgery z červené řepy jsou barevnou, zdravou a chutnou alternativou k tradičním masovým burgerům. Nastrouhaná řepa, koření a ovesné vločky vytvoří placku, která se…
Očištěné houby nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné a obalujeme v hladké mouce, osoleném vejci a strouhance.Obalené houby usmažíme dozlatova a necháme vychladnout.Zatím…
Hrách si přes noc namočíme, druhý den přilijeme vodu, uvaříme, měkký scedíme, necháme vychladnouta rozmixujeme ho na jemnou kaši. Sýr a česnek nastrouháme, přidáme k…
Vajíčka vyšľaháme so soľou, vínom a múkou na hladké cestíčko. Knedľu narežeme na 1 cm hrubé plátky, obalíme v cestíčku, strúhanke a na horúcom oleji vyprážame z oboch…
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme trocha prechladnúť, ošúpeme a popučíme.K zemiakom pridáme na kocky nakrájanú šunku, 100 ml smotany, korenie a soľ. Nakoniec vmiešame…
Kapří kousky osolíme a obalíme v mouce s pepřem a kmínem. Vajíčko rozšleháme s utřeným česnekem, vložíme do něj kapří kousky a nakonec je obalíme ve strouhance. Smažíme…