Golubce

sebena Kuchařka: sebena

Mleté maso 10 názorů

Suroviny

500 g mletého masa (hovězí a vepřové)
cibule
česnek
1 kapusta
100 g anglické slaniny
sůl
pepř
olej
kmín
strouhanka
hladká mouka
1 vejce
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu omyjeme a rozdělíme na jednotlivé listy, silnější střední části odstraníme, dáme do mísy a spaříme vaříci vodou.

  2. Maso, prolisovaný česnek, cibuli nakrájenou na drobno, anglickou slaninou na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme vejce, strouhanku na zahuštění (dle potřeby) dobře promícháme. Hmota by měla být tak akorát, aby z ní šly tvarovat válečky, které zabalíme do spařených listů kapusty.

  3. Zapékací mísu vymažeme olejem přidáme nakrájenou cibulku na drobno a poukládáme připravené golubce posypeme kmínem, podlejeme a přikryjeme alobajem.

  4. Dáme péct do vyhřáte trouby cca 45 - 50 minut.

  5. Po upečení golubce vyjmeme a výpek jemně zaprašíme moukou podlejeme vodou, provaříme a podle potřeby dochutíme. A můžeme podávat, např. s bramborovou kaší nebo jinak upravenými brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Golubce

  • animira animira

    Zdenka:souhlasím,babička pocházela z Trebišova a plněnou kapustu nám dělávala často a k tomu nám upekla sladký koláč mělo to mít podobu chleba ale sladkého, a moje maminka to dodnes vaří,plněná kapusta je prostě skvělá...:yes::-)

    Odpovědět

  • Zdenka Zdenka(neregistrovaná)

    Tento recept může být dobrý, ale název je převzatý z jiného pokrmu. Na Ukrajině jsem byla a přivezla jsem si i kuchařky a recepty od známých, podle kterých pravidelně vařím, Golubce jsou plněné zelné listy (listy vinné révy) mletým masem s rýží v tomatové omáčce (nezahuštěné) a protože maso obsahuje rýži jí se pouze takto a pro Ukrajinu a Rusko typicky s chlebem. Zelí se ve slovenštině, ukrajinštině i v ruštině řekne kapusta ale je to opravdu zelí. :-S

    Odpovědět

  • Jammie Jammie(neregistrovaný)

    Podlejeme napůl vínem a napůl vodou.:-p:yes:
    Vhodné i pro dietu.

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    Polsky se to jmenuje Gołąbki

    Odpovědět

  • Lucka82 Lucka82

    vypadá to moc hezky;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    ...nechcem oponovať, máme to blízko na Ukrajinu i do Poľska, u nás žije veľa Poliakov aj Ukrajincov, ale keď sa povie golubce, každý robí plnenú kapustu:-8;-) Jedlo je to veľmi dobré, len názov by som zmenila, ale je to na vás...;-)

    Odpovědět

  • sebena sebena(autorka receptu)

    Mam kamarádku ukrajinku a ta mi dala tenhle recept a říkala mi, že u nich dělají golubce jak v zelném listu tak v kapustovém a nebo v listu vinné révy. Takže si můžete vybrat......

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ale v tom případě je název zavádějící...:-S

    Odpovědět

  • sebena sebena(autorka receptu)

    Toto jsou golubce tak trochu jinak;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    No neviem, ale golubce, to je plnená kapusta, nie kel :-O:-O

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: golubce s masem golubce-recept golubce bez masa recept golupce golubky golubce s mletým masem polské golubce golabki jak se vaří golubce golubce s rýží polske golubky golubec galubce golabki recept golubce z mleteho masa golupce s masem recept na golobce golobce ukrajinské golubky golubci s masem

Zapomněl/a jsem heslo