Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Golubce

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 1. 2009 20:01

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie7 828 kJ / 1 871 kcal
Bílkoviny92,18 g
Tuky166,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 569 mg
Sodík 1,95 g
Sůl4,71 g
Sacharidy0,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

animira animira

15. 3. 2012 02:31

Zdenka:souhlasím,babička pocházela z Trebišova a plněnou kapustu nám dělávala často a k tomu nám upekla sladký koláč mělo to mít podobu chleba ale sladkého, a moje maminka to dodnes vaří,plněná kapusta je prostě skvělá...:yes::-)

Zdenka

26. 4. 2011 19:39

Tento recept může být dobrý, ale název je převzatý z jiného pokrmu. Na Ukrajině jsem byla a přivezla jsem si i kuchařky a recepty od známých, podle kterých pravidelně vařím, Golubce jsou plněné zelné listy (listy vinné révy) mletým masem s rýží v tomatové omáčce (nezahuštěné) a protože maso obsahuje rýži jí se pouze takto a pro Ukrajinu a Rusko typicky s chlebem. Zelí se ve slovenštině, ukrajinštině i v ruštině řekne kapusta ale je to opravdu zelí. :-S

Jammie

21. 11. 2009 14:51

Podlejeme napůl vínem a napůl vodou.:-p:yes:
Vhodné i pro dietu.

Pavel

20. 10. 2009 11:32

Polsky se to jmenuje Gołąbki

Lucka82

27. 1. 2009 20:20

vypadá to moc hezky;-)

tejaja tejaja

16. 1. 2009 10:13

...nechcem oponovať, máme to blízko na Ukrajinu i do Poľska, u nás žije veľa Poliakov aj Ukrajincov, ale keď sa povie golubce, každý robí plnenú kapustu:-8;-) Jedlo je to veľmi dobré, len názov by som zmenila, ale je to na vás...;-)

sebena sebena

16. 1. 2009 09:22

Mam kamarádku ukrajinku a ta mi dala tenhle recept a říkala mi, že u nich dělají golubce jak v zelném listu tak v kapustovém a nebo v listu vinné révy. Takže si můžete vybrat......

zizala zizala (moderátorka)

16. 1. 2009 08:44

Ale v tom případě je název zavádějící...:-S

sebena sebena

15. 1. 2009 20:46

Toto jsou golubce tak trochu jinak;-)

tejaja tejaja

15. 1. 2009 20:35

No neviem, ale golubce, to je plnená kapusta, nie kel :-O:-O

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: golubce s masem golubce-recept golupce golubce s mletým masem golubce bez masa recept golubky polské golubce golubec polske golubky golabki galubce jak se vaří golubce golubce s rýží golabki recept golubce z mleteho masa golobce golupce s masem ukrajinské golubky recept na golobce recept na golupce

Suroviny: maso mleté, cibule, česnek, kapusta, slanina anglická, sůl, pepř, olej, kmín celý, strouhanka, mouka hladká, vejce

TopRecepty.cz

Golubce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n51R