Vepřové řízky z naložené pečeně pečené v pečence
Recept ještě nebyl hodnocenŘízky jako dech, křehké a propečené získáte, pokud se pustíte do našeho receptu. Maso naložené v kefíru a podmáslí marinováním zkřehne, pečením se pak dotáhne do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Řízky jako dech, křehké a propečené získáte, pokud se pustíte do našeho receptu. Maso naložené v kefíru a podmáslí marinováním zkřehne, pečením se pak dotáhne do…
Plátky cukety jsou obaleny v těstíčku z jemně nastrouhaných brambor a křupavé slaniny, což jim dodává jedinečnou chuť. Po usmažení vznikne zlatavá a křupavá krusta,…
Nejenom kynuté nebo listové těsto je možné použít na štrúdl. Přidáte-li do těsta pivo, bude kypřejší, jemnější a bude mít křupavou kůrku. Plnit můžete jablky, švestkami,…
Placky jsou zpravidla skvělým jídlem, do kterého můžeme nenápadně zakomponovat jakoukoliv zeleninu, kterou by ostatní členové domácnosti jinak ani nejedli. Do těchto…
Dva podobné recepty na domácí listové těsto a dvě různé náplně, jablečná a tvarohová. Vyzkoušejte, které z nich budou pro vás to pravé ořechové. Nemějte obavy, je to…
Křehké těsto plněné voňavou směsí šťavnatých jablek, skořice a rozinek se stane ozdobou každého stolu. Ať už si ho dáte jako sladkou tečku po obědě, ke svačině, nebo…
Domácí ovocné knedlíky jsou lahodnou klasikou, která voní létem a dětskými vzpomínkami. Nadýchané těsto plněné šťavnatým ovocem, jako jsou jahody, meruňky nebo švestky,…
Jedním z oblíbených způsobů, jak připravit rybu, jsou rybí karbanátky. Dobře ochucené vařené rybí maso stačí obalit v mouce a potom osmažit dozlatova. Skvělé jsou…
Sladká žemlovka má spoustu podob a ne vždy se prokládá jen jablky, ale i meruňkami nebo hruškami. Někdo ji doplňuje sladkým tvarohem, tady se zase nabízí použití pudinku…
Recept na velikonoční nádivku se liší kraj od kraje, každá hospodyňka si hájí ten svůj. Nadýchanou a zlatavou nádivku můžeme podávat jen tak, nebo s bramborami či jako…
Císařské řízky jsou lehce pikantní verzí klasických řízků. Místo syrového masa se používá uzená krkovice nebo plec, která se před obalením důkladně potře česnekem.…
Masové kuličky v rajské omáčce jsou velmi oblíbeným pokrmem pro děti i dospělé. Omáčku připravíte z rajčatové passaty a spousty koření, které jí dodají tu pravou chuť.…
Řízky z kuřecích stehen můžete připravit i v troubě. Odpadá tak dlouhé stání u sporáku a smažení masa. Stačí maso obalit dle zvyklostí, vyskládat na vymazaný pekáček,…
Tento zapečený květák je ideální volbou pro rychlý a snadný oběd či večeři. Krémový květák se šunkou a křupavou vrstvou strouhanky opečené na másle můžete doplnit lehkým…
Cuketová sezóna je pomalu v plném proudu a každý recept na upotřebení této zeleniny přijde vhod. Klasikou je dozlatova usmažená cuketa v trojobalu, ochucená česnekem.…
Na másle si zesklovatíme nakrájenou větší cibuli, přidáme mírně orestovat na proužky nakrájenou kapustu, osolíme, okmínujeme a podlijeme vývarem nebo vodou.V kastrůlku…
Nadýchané rohlíky ukrývající sladké švestky obalené v klasickém trojobalu a dozlatova usmažené. Křupavý povrch, voňavá náplň a špetka skořice z nich dělají nostalgickou…
Nadýchaný a voňavý moučník, který spojuje sladkost jablek, křupavost ořechů a jemnou chuť rozinek. Díky jednoduché přípravě a bohaté náplni jsou ideální jako rychlý…
Na másle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přidáme vajíčka a uděláme trochu řidší míchanici. Do ještě teplé přidáme sýr a pořádně rozmícháme. Osolíme,…
Nejprve si den předem uvaříme tmavou šlehačku a to tak, že do kastrolku vlijeme šlehačky a přidáme kakao, dobře prošleháme a přivedeme k bodu varu. Odstavíme, ještě…
Maso rozdělíme na polovinu a upravíme tak, aby vznikly dva pláty. Každý naklepeme, mírně osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky šunky, na kterou…
Klobúky bedlí očistíme a obaľujeme v múke, rozšľahaných vajíčkach a strúhanke ( klasický trojobal ). Vyprážame z oboch strán v horúcom oleji. Podávame so zemiakmi a…
Filé nakrájíme na stejně velké kousky a vložíme do vroucí osolené vody s cibulí a kořením. Zvolna vaříme 10-12 minut.Vařené filé vyndáme a vývar zahustíme jíškou,…
Olomoucký tvarůžek obalíme do 2 plátků salámu a omotáme anglickou slaninou. Obalíme v trojobalu a smažíme na oleji dozlatova. Podáváme s oblíbenou bramborovou přílohou.