

Bábovka z mletého masa
Suroviny
- 1 kg mletého masa (vepřové + hovězí)
- 2 starší rohlíky
- 150 ml mléka
- 2 vejce
- 1 velká cibule
- 1 palička česneku
- sůl
- mletý pepř
- 2 lžíce kremžské hořčice
- 3 nožičky libovolné klobásky
- 3 vejce uvařená na tvrdo
- sterilizované okurky
- strouhanka
Postup přípravy receptu
Maso umeleme s cibulí a česnekem, přidáme rohlíky, které jsme nakrájeli na kostičky a namočili do mléka, vejce, sůl, pepř, hořčici a pořádně propracujeme, přidáme trochu strouhanky a zase propracujeme.
Bábovkovou formu vyložíme pečícím papírem, dáme trochu masové směsi, poklademe půlkama uvařených vajec, zase dáme vrstvu masové směsi, pokladem klobáskama, opět dáme masovou směs, pokladem půlkama okurek a dáme poslední vrstvu masové směsi.
Povrch uhladíme rukou, kterou namáčíme do vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 220 stupňů po dobu 45 minut.
Potom vyndáme, necháme chvilku odstát, opatrně vyklopíme, sundáme papír a dáme ještě chvilku zapéct do trouby, aby se zpevnil povrch. Podáváme s bramborovou kaší a salátem, nebo studené s chlebem a zeleninou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bábovka z mletého masa
-
lidka58:naozaj to bolo bobré
-
Právě jsme dojedli a bylo to super.
-
Dělávám něco podobného , akorát bábovkovou formu nevykládám pečícím papírem , ale pěkně vymažu olejem a vysypu sezamovým semínkem . Dá se vysypat i obyčejnou strouhankou .
-
-
a dávám bodík
-
Taky mne napadlo když se chce dělat méně porcí to dát do srnčího hřbetu,jak tu upozorňuje djana
pěkný receptík
+1
-
Vypada pekne, v babovce je to zajimave. Pripisuji 4. bodik.
-
dělávám něco hodně podobného, jen formu vyložím spařenými listy kapusty a ty přehrnu i přes vrch - takže vyklápím "zelenou" bábovku.
-
Musela bych to dělat z půl kila, ale vypadá to moc dobře
-
Krásná
-
mleté maso na jakýkoliv způsob je moc dobré
+2
-
moje mamka to někdy dává a dělává ve formě "srnčí hřbet"
tudíž proč ne do bábovky