Babiččin závin z pomazánkového másla
Recept ještě nebyl hodnocenNa vypracování těsta vám budou stačit pouhé tři ingredience. Postup je stejný jako u ostatních štrúdlů, jenom rozinky jsou v tomto receptu nahrazeny brusinkami…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na vypracování těsta vám budou stačit pouhé tři ingredience. Postup je stejný jako u ostatních štrúdlů, jenom rozinky jsou v tomto receptu nahrazeny brusinkami…
Bábovka je velice oblíbeným a tradičním moučníkem české kuchyně. Existuje mnoho různých receptů. Jedním z nich je také tento na snadnou, ale chutnou bábovku. Ústřední…
Špagetová dýně má úžasnou vlastnost, po jejím upečením dužina změní strukturu a vidličkou se z ní dají vytvořit špagety, které se hodí jako lahodná příloha místo…
TIP
Karkulčina bábovka potěší nejen vaši babičku, ale úplně celou rodinu. Upečte si spolu s dětmi bábovku jako z pohádky O Červené Karkulce. Strávíte společně krásné chvíle…
Vůně drožďové pomazánky připomíná dětství. Díky tepelné úpravě droždí ztrácí svoji typickou vůni a chuť a vznikne jemná pomazánka, která zasytí a chutná skvěle teplá i…
Kdo by nemiloval bramboráčky. V tomto receptu jsou ozvláštněny o přidaný jogurt a také aromatický libeček, který dodává nezaměnitelnou chuť. Křupavé, česnekem ovoněné a…
Každá rodina má svoje nejoblíbenější recepty. Nemusí to být nic složitého. Vzpomínkou na jídlo od maminky je i tento obalovaný "řízek" z uzené rolky, plněný sýrem. Bude…
Smažené žampiony plněné sýrem jsou lahodným a křupavým předkrmem, který nadchne všechny milovníky sýra i hub. Šťavnaté klobouky žampionů jsou naplněné krémovou sýrovou…
Rychlá slepice na paprice bude skvělým nedělním obědem pro celou rodinu. Slepice může mít i po dlouhém vaření tužší maso. V tomto receptu je použito mleté slepičí maso…
Výborné jídlo, které přijde vhod jako pohoštění pro návštěvu, nebo jako večeře pro celou rodinu. Žampiony stačí naplnit šunkovou směsí, rozklepnout do nich vejce a…
Kapustové karbanátky jsou chutné a výživné jídlo, které si získalo oblibu v mnoha domácnostech. Tyto zlatavé placičky z čerstvé zeleniny, můžete připravit i bez masa,…
Brokolicové karbanátky se salámem a sýrem jsou skvělou kombinací jemné zeleniny, výrazného sýra a voňavého salámu. Jsou křupavé na povrchu, šťavnaté uvnitř a plné…
Oblíbenou nádivku, provoněnou libečkem a petrželí, připravíte také z vinných klobás. Hotová bude během chvíle a můžete ji péct zároveň s masem a poslouží tak jako skvělá…
Tento zdravější způsob přípravy klasického smaženého květáku vám nabídne dokonale křupavý povrch bez zbytečného oleje. Díky pečení v troubě zůstane květák šťavnatý…
Smažené mleté jehněčí řízky mají výraznou chuť díky jehněčímu masu, voní po bylinkách a na povrchu jsou krásně křupavé. Hodí se k bramborové kaši, bramborám i salátu.…
Proměňte obyčejné filé během chvilky v lahůdku. Šťavnaté filety dostanou díky worcesteru a citronové šťávě říz, takže nejsou fádní. Obalením ve vejcích s kečupem a…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu.Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Papriku, feferonku a cibulku nakrájíme na kousky.Do opečené slaniny přidáme…
Hledáte ideální pokrm pro rodinný oběd, který bude chutnat i vašim dětem? Vsaďte na šťavnaté frikadelky z vepřového masa s bohatou rajčatovou omáčkou, vonící po…
Pokud máte doma pomalý hrnec, určitě vyzkoušejte tuto variaci na rajskou omáčku. Kromě klasických plněných paprik v ní najdete plněnou cuketu i samostatné masové kuličky…
Fantastický tvarohový moučník s borůvkami připomene léto. Ideální volba pro rodinné oslavy i každodenní posezení s kávou. Vláčný a šťavnatý tvarožník s křupavým máslovým…
Cuketová nádivka zasytí. I odpůrcům zeleniny v této formě zachutná. Podle toho, jak moc jí dopřejeme při přípravě uzené maso či salám a jak moc jí okořeníme, se bude i…
Šťavnatá broskvová bublanina s mandlovými lupínky a rozinkami je dokonalým letním moučníkem. Jemné těsto, voňavé ovoce a křupavá krusta z ní dělají ideální zákusek ke…
Předehřejeme troubu na 180 ° C na horký vzduch. Brambory důkladně omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Pak brambory napíchneme podélně na špíz a ostrým nožem vytvoříme…
Na samém počátku je třeba jednotlivé řízky, osolené a opepřené, obalit zprvu ve strouhance, kterou do povrchu masa ještě zaklepete na prkénku paličkou. Pak následují…