Cibulové řízky
Recept ještě nebyl hodnocenTento pokrm nabízí nový pohled na klasické řízky, kdy se jemné plátky masa snoubí s výraznou chutí cibule a hořčice. Ideální volba pro milovníky tradiční kuchyně, kteří…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento pokrm nabízí nový pohled na klasické řízky, kdy se jemné plátky masa snoubí s výraznou chutí cibule a hořčice. Ideální volba pro milovníky tradiční kuchyně, kteří…
Smažený sýr je fenoménem rychlého občerstvení. Připravit si jej však můžeme i ve formě kroket podle standardů ČSN. Strouhaný tučnější sýr je základem hmoty, kterou…
Cuketová úroda bývá často velmi bohatá, a tak každý recept na zpracování této letní zeleniny přijde vhod. Ze žluté cukety můžete připravit knedlíky a z té zelené dušené…
Recept na cuketové placičky se šťouchanými bramborami známe všichni, ale i klasika se dá posunout o kousek dál. Díky drobným úpravám získáme lehké a výživné jídlo z…
Koláče jsou skvělým a rychlým způsobem, jak využít sezónní ovoce. Koláč podle tohoto receptu je díky jogurtu v těstě příjemně vláčný. Na těsto stačí poklást oblíbené…
Smažené placičky s voňavými lesními houbami jsou skvělé jen tak samostatně, případně s oblíbeným dipem. Můžete je ale použít jako hlavní chod třeba s bramborami.…
Krásně barevný a pruhovaný, to je koláč, kde ovoce a těsto vrstvíme na plech v obráceném pořadí. Po upečení obrátíme a švestky potřeme vanilkovým krémem, posypeme…
Spojení lahodné čokolády a sladkých, vyzrálých broskví v listovém těstě. Moučník, po kterém budete chtít sáhnout znovu a znovu. Štrúdl není složitý na přípravu a listové…
Máslo rozehřejeme a necháme schladnout. Pak ho smícháme s moukou, moučkovým cukrem a žloutkem. Vypracujeme váleček, zabalíme ho do folie a necháme asi 30 minut v chladu…
Připravíme mouku, vajíčko rozšlehané s mlékem a strouhanku Vezmeme tlačenku, obalíme v mouce, ve vajíčku a ve strouhance a znovu ve vajíčku a ve strouhance.Když máme…
Hlávku povaříme v osolené vodě, oloupeme jednotlivé listy, košťály seřízneme nebo rozklepeme paličkou.Na listy položíme plátek sýru, kolena, slaniny a opět sýru.Zavineme…
Ze všech ingrediencí propracujeme, nejlépe rukama, masovou směs, ze které tvarujeme kuličky. Ty pak opékáme na oleji nebo dáme upéct do trouby na 200°C cca 25 min.…
Kuskus připravíme podle návodu - na zalití použijeme zeleninový vývar. Necháme zchladnout.Ochutíme bylinkovou solí, přidáme vejce, strouhanku a směs důkladně promícháme…
Brambory pečlivě omyjeme pod studenou tekoucí vodou, vložíme je do hrnce s vodou (voda by měla být nejméně 5 cm nad bramborami) a uvaříme ve slupce. Potom brambory…
Předehřejeme troubu na 180 ° C na horký vzduch. Brambory důkladně omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Pak brambory napíchneme podélně na špíz a ostrým nožem vytvoříme…
Z vepřového bůčku si připravíme plát, který naklepeme a osolíme. Mleté maso smícháme s namočenou žemlí, solí, pepřem, utřeným česnekem, kmínem, majoránkou, vejcem a…
Jednoporcovou misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Na dno rozprostřeme nahrubo nastrouhané jablko, přidáme rozinky, nasekané ořechy, cukr dle potřeby, skořici…
Cibuli na jemno nakrájet a osmažit. K mletému masu přidat 2vejce,strouhanku ,utřený česnek se solí,majoránku,pepř a osmaženou cibulku.Vše důkladně promíchat jako na…
Plátek nenaklepaného kuřecího stehenního masa, nejlépe s kůží, z obou stran trochu navlhčíme vodou, třeba rozprašovačem. To uděláme proto, aby na mase držela strouhanka.…
Než se dám do popisu receptu... Nedávno jsem byl s dcerou v restauraci Albero ve Valticích /jak máme cestu, vždycky se stavíme, opravdu luxusní kuchyně/, a přemýšleli,…
Objevte kouzlo tradičního rýžového nákypu v kombinaci s čerstvými jahodami! Tento klasický dezert spojuje krémovou jemnost vařené rýže s osvěžujícími a sladkými jahodami…
Knedlíky různých tvarů a chutí jsou neodmyslitelnou součástí české kuchyně. Po staletí doplňují omáčky, pečená masa i zelí nebo špenát. Zajímavou a originální obměnou…
Uvaříme, oloupeme a prolisujeme brambory. Přidáme hodně jemně nasekanou šunku, sůl a strouhanku. Utvoříme malé kuličky, které namáčíme v rozšlehaných vejcích a obalujeme…