Jehněčí plátky s čínským zelím
Recept ještě nebyl hodnocenPomalu pečené jehněčí plátky jsou krásně jemné a provoněné bylinkami. V kombinaci s lehce opečenými listy čínského zelí tvoří ideální základ pro slavnostní oběd. Pro…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pomalu pečené jehněčí plátky jsou krásně jemné a provoněné bylinkami. V kombinaci s lehce opečenými listy čínského zelí tvoří ideální základ pro slavnostní oběd. Pro…
Čočka je prostě klasika, kterou nemůžete vynechat - dokonale si ji vychutnáte nejen na Nový rok, ale kdykoliv budete mít chuť. Spolu podávaná dokonale připravená kachní…
Čočka je prostě klasika, kterou nemůžete vynechat - dokonale si ji vychutnáte nejen na Nový rok, ale kdykoliv budete mít chuť. Spolu podávaná dokonale připravená kachní…
Krkovici nakrájíme po délce na cca 2 cm proužky. Smícháme marinádu a maso naložíme nejméně na dvě hodiny. Arašídy opražíme na suché pánvi do zlaté barvy a odložíme…
Do mísy dáme tvaroh, mouku, vejce, sůl a vše dobře promícháme. Podle potřeby přidáváme postupně strouhanku a vypracujeme hladké těsto. Těsto by mělo být vláčné a…
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Do bílků dáme špetku soli a šleháme je na nejvyšší výkon. Až bude sníh téměř hotový, přisypáváme cukr a šleháme do té doby, než se na…
Mrkvu, zeler a petržlen nastrúhame.Pridáme na tenké plátky nakrájané redkvičky.Tofu s vodou a štipkou soli rozmixujeme. Potom postupne prilievame olej dovtedy, kým…
Rajčata osolte, opepřete a nechte v sítu okapat. V hlubší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, vložte do něj rajčata, přidejte česnek, většinu tymiánu a bazalky,…
Nejprve připravíme salát: opraný a osušený ledový salát pokrájíme na slabší nudličky, vložíme do mísy.Prolisujeme oloupaný česnek, zamícháme ho do jogurtu, osolíme a…
Nejprve připravíme salát: opraný a osušený ledový salát pokrájíme na slabší nudličky, vložíme do mísy.Prolisujeme oloupaný česnek, zamícháme ho do jogurtu, osolíme a…
Předem připravíme kelímek hořčice, do které vmícháme lžičku oleje, trochu cukru, soli a špetku pepře. Musí vzniknout trochu pikantní, ale lahodná kombinace.Plátky…
Maso umyjeme, osušíme, nakrájíme na 2 cm špalíčky, šalotku na drobno, kapii na proužky a petrželku nasekáme. Hlívu očistíme a natrháme na 2 cm proužky.Na pánvi rozpálíme…
V hrnci rozpustíme med s máslem a společně mícháme, až vznikne kaše. Pokud by byla moc hustá, přidáme vodu na zředění.Sypké směsi smícháme s medovou směsí a mícháme,…
Na oleji 5 minút restujeme na kocky nakrájané tofu so sójovou omáčkou. Necháme vychladnúť.Vychladnuté tofu rozmixujeme s tvarohom, ľanovými semienkami, strúhanou mrkvou,…
Tvaroh v misce dobře promícháme s majonézou, hořčicí, solí a pepřem. Šunku nakrájíme na malinké kostičky, jarní cibulky nasekáme nadrobno a oboje i s nastrouhaným…
Listy šalátu natrháme na tanier.Posypeme na rezance nakrájanou paprikou a kukuricou.Zmiešame prísady na nálev a polejeme šalát.Nakoniec poukladáme na štvrtiny nakrájané…
Vdolky: Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, trochu mouky a necháme vzejít kvásek. Vařené studené brambory najemno nastrouháme, přidáme ostatní…
Fazolky uvaříme na páře na skus.Kachní prso nakrájíme na tenké plátky. Fazolky promícháme s uvařenými kroupami, trochou oleje, osolíme, opepříme, přidáme jeden…
Tyčinky z listového těsta jsou jednoduchou a oblíbenou pochoutkou, ideální k pivu či vínu. Křehké, zlatavé těsto se často doplňuje sýrem, solí, semínky nebo bylinkami,…
Kedlubna ze zahrádky má v kuchyni různá využití. Vyzkoušejte recept na nasládlou dušená kedlubnu, podávanou s bramborovými šiškami osmaženými na sádle a posypanou…
Suroviny na kvásek omládek v míse dobře promícháme a necháme hodinu kynout.K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme hladké těsto, které necháme asi hodinu…
Zemiaky nakrájame na kolieska, tlačenku na rezance. Do vymazaného pekáča skladáme: vrstvu zemiakov, ktoré osolíme, okoreníme, polovicu vymačkanej kapusty, polovicu…
Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dozlatova. Brokolici bez stonku uvaříme v osolené vodě.Nasekáme ji nadrobno a přidáme nadrobno nakrájenou papriku, uzené maso,…
Droždie rozdrobíme vo vlažnom mlieku a s troškou cukru necháme vykysnúť kvások. Z kvásku a ostatných prísad vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Cesto rozdelíme na…