Penne s chřestem a créme fraiche
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci dejte vařit vodu. Krátce blanšírujte chřest – do vroucí vody vložíte chřest, nechte jen krátce vařit – tj. minutu, více ne! Poté chřest sceďte a vložte do ledové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci dejte vařit vodu. Krátce blanšírujte chřest – do vroucí vody vložíte chřest, nechte jen krátce vařit – tj. minutu, více ne! Poté chřest sceďte a vložte do ledové…
Pokud máte suchou cizrnu, je třeba jí přes noc namočit, vyměnit vodu a poté dvě hodiny vařit.Quinou 2-3x spařte vroucí vodou a poté se špetkou soli vařte asi 15 minut v…
Troubu předehřejte na 170˚C. Dortovou formu o průměru 20cm vyložte pečícím papírem. Do mísy vložte nastrouhanou mrkev, namleté mandle, mouku, kypřící prášek, skořici,…
Připravte si těsto na těstoviny. Množství mouky je orientační a proto raději zpočátku zpracovávejte vejce s menším množstvím mouky a pak postupně přidávejte. Těsto…
Ovesné vločky vložte do nožového mixéru spolu s máslem a mixujte, dokud se nezačne hmota spojovat a lepit se. Poté přendejte vločky s máslem do mísy, přidejte oba…
Ovesné vločky vložte do nožového mixéru spolu s máslem a mixujte, dokud se nezačne hmota spojovat a lepit se. Poté přendejte vločky s máslem do mísy, přidejte oba…
Tento lehký a svěží pokrm spojuje jemnou chuť opečeného lososa s aromatickým estragonovým pestem. Společně s křehkým chřestem a lahodnou hlívou vytvoří dokonalou…
Tento lehký a svěží pokrm spojuje jemnou chuť opečeného lososa s aromatickým estragonovým pestem. Společně s křehkým chřestem a lahodnou hlívou vytvoří dokonalou…
Troubu předehřejte na teplotu těsně pod 100 ˚C. Tresku lehce potřete olivovým olejem a důkladně osolte. Citron nakrájejte na plátky. Na rybu položte kopr, plátky…
Troubu předehřejte na teplotu těsně pod 100 ˚C. Tresku lehce potřete olivovým olejem a důkladně osolte. Citron nakrájejte na plátky. Na rybu položte kopr, plátky…
Dejte vařit quinou. Troubu zapněte na 210˚C. Od klobouků žampionů odlomte nohy (dále je nebudete potřebovat). Klobouky vydlabejte lžičkou a hmotu ponechte stranou.…
Troubu zapněte na 220 ˚C. Mandle spařte a oloupejte. Rozsekejte je najemno. Kopřivy propláchněte horkou vodou. Nasekejte najemno. Mléko ohřejte a namáčejte v…
Falafel: Cizrnu nechtee přes noc namočenou ve vodě. Druhý den ji slijte, zalijte dostatečným množstvím vody. Vařte do změknutí (1-2 hod.) Cizrnu slijte, nechte…
Falafel: Cizrnu nechtee přes noc namočenou ve vodě. Druhý den ji slijte, zalijte dostatečným množstvím vody. Vařte do změknutí (1-2 hod.) Cizrnu slijte, nechte…
Falafel: Cizrnu nechtee přes noc namočenou ve vodě. Druhý den ji slijte, zalijte dostatečným množstvím vody. Vařte do změknutí (1-2 hod.) Cizrnu slijte, nechte…
Troubu předehřejte na 180˚C. Plech vyložte pečícím papírem. Lilek nakrájejte podélně na tenké plátky (silné asi 0,5cm), lehce osolte z každé strany, rozložte je vedle…
Troubu předehřejte na 180˚C. Plech vyložte pečícím papírem. Lilek nakrájejte podélně na tenké plátky (silné asi 0,5cm), lehce osolte z každé strany, rozložte je vedle…
Troubu předehřejte na 180˚C. Plech vyložte pečícím papírem. Lilek nakrájejte podélně na tenké plátky (silné asi 0,5cm), lehce osolte z každé strany, rozložte je vedle…
Jemný borůvkový tvarožník je lahodný moučník, který spojuje krémový tvaroh s letní svěžestí čerstvých borůvek. Hodí se ke kávě, na snídani i jako lehký dezert. Z pár…
Pohanku propláchněte, vložte do hrnce, přidejte špetku soli a zalijte horkou vodou. Vařte 20 minut, dokud pohanka nezměkne. Pokud po uvaření v hrnci zbývá ještě voda,…
Pohanku propláchněte, vložte do hrnce, přidejte špetku soli a zalijte horkou vodou. Vařte 20 minut, dokud pohanka nezměkne. Pokud po uvaření v hrnci zbývá ještě voda,…
Pohanku propláchněte, vložte do hrnce, přidejte špetku soli a zalijte horkou vodou. Vařte 20 minut, dokud pohanka nezměkne. Pokud po uvaření v hrnci zbývá ještě voda,…
Připravte si hrnec, na jehož dno se vedle sebe vejdou obě stehna. Do hrnce nalijte olej a přidejte cibuli. Opékejte za občasného míchání asi 2-3 minuty. Přidejte…
Slané koláčky jsou plné zdravé čočky a brokolice. K nim připravíme také zeleninové ragú s rajčaty a bazalkou. Toto plnohodnotné jídlo je skvělou lehkou večeří nebo…