Žitný chléb podle Lucasinky
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny druhy mouky smícháme ve větší míse. V prostřed uděláme důlek, nasypeme sušené droždí, špetku cukru a na straně mísy nasypeme sůl. Vodu ohřejeme, vmícháme melasu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny druhy mouky smícháme ve větší míse. V prostřed uděláme důlek, nasypeme sušené droždí, špetku cukru a na straně mísy nasypeme sůl. Vodu ohřejeme, vmícháme melasu…
V misce rozmícháme vejce, které osolíme, opepříme a smícháme se smetanou. Do rozehřáté pánve vložíme oříšek másla a nalijeme polovinu dávky vajec. Když vejce lehce…
Krůtí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme hořčici, čili koření, Gustin a sojovou omáčku. Necháme chvilinku odležet. Pak nudličky zprudka opečeme na…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Česnek nakrájíme na plátky, nebo necháme celé stroužky. Cibuli usmažíme na malém množství sádla do světlerůžova a k ní…
Kosti dáme do studené vody a pomalu vaříme, vývar přecedíme, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu. Do mísy si vlijeme mléko, přidáme vejce, špetku soli a…
Kosti dáme do studené vody a pomalu vaříme, vývar přecedíme, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu. Do mísy si vlijeme mléko, přidáme vejce, špetku soli a…
Špagety uvaríme a scedíme. Medzitým si pripravíme omáčku : Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a na plátky narezaný cesnak. Pridáme na drobné kocky narezanú…
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Přidáme mletou papriku, chvíli restujeme a pak zalijeme vývarem. Kysané zelí…
Fazole namočíme den předem a druhý den povaříme cca 20 minut. Přemístíme je do mixéru i s trochou vody a rozmixujeme do hladka se všemi ostatními surovinami. Hmotu…
Na oleji zpěníme na větší kousky nakrájenou cibuli. Vmícháme kari pastu a zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme na kostky nakrájenou dýni, zalijeme 1 hrnečkem vody, osolíme…
Nakrájíme šunku, bazalku, případně cibulku s pažitkou nadrobno a smícháme s lučinou a cottagem. Dle chuti osolíme a opepříme. A je hotovo :)
Všechny suroviny na sekanou pořádně smícháme.Na rozprostřenou bránici uhladíme maso a pomažeme hořčicí.Játra rozřízneme po délce na půl a obalíme v grilovacím koření…
Lilek vložíme do zapékací misky a necháme ho péci asi 20 - 25 minut ve středně rozehřáté troubě. Upečený lilek necháme zchladnout, pak z něj sloupneme slupku a…
Směs promícháme na sucho a postupně přidáváme pomalu a podle hmotnosti 2½ až 3 hrnečky teplé vody, Vše smíchat dohromady, těsto bude dost lepkavé, nedělat moc řídké…
V kastrůlku si uvaříme zeleninu s masem doměkka. Do mixéru si připravíme pokrájené listy šťovíku, česnek, šalotky a přilijeme pár lžic vývaru ze zeleniny a rozmixujeme…
Vývar přivedeme k varu, přidáme na kousky nakrájený pórek, natrhané vařené kuřecí maso, žampiony nakrájené na plátky a špenát. Povaříme 10 minut.Osolíme, opepříme a…
Do 75 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek.Z mouky, jemně nastrouhaných brambor, nakrájených škvarků, rozehřátého sádla, mléka, soli…
Zmiešame múku s práškom do pečiva, cukrom, soľou a koreninami.Pridáme mlieko, vajce a roztopené maslo, premiešame a necháme 5 minút odstáť. Pitom primiešame tekvicu.Z…
Tuto veganskou pomazánku připravíme z tofu, k ochucení použijeme bílé miso, lahůdkové droždí, sušenou cibuli a česnek a případně můžeme přidat i bylinky nebo ořechy.…
Pokud máme zeleninu mraženou, necháme povolit na pokojovou teplotu a vše smícháme s olejem a nahrubo nastrouhanou mrkvičkou.Dochutíme solí a česnekem .Promícháme a…
Z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek, který smícháme se zbytkem surovin v hladké, vláčné a nelepivé těsto. Těsto necháme vykynout.Uvaříme hustý puding a uděláme…
Zelí nakrájíme na nudličky, papriky na klínky, větší listy špenátu překrájíme na menší kousky a očištěné žampióny na osminky, chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme…
Máslo nechte povolit na pokojovou teplotu.Medvědí česnek a šneky nasekejte nadrobno nebo umelte. Utřete s máslem. Nechte vychladit.Pečivo opečte do zlatova na másle,…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Polská kuchyně: To není jen bigos. Znáte třeba speciální vepřový kotlet schabowy?
Velikonoce na talíři: Co jíst na Zelený čtvrtek, který vlastně zelený být neměl?
Kořeněný horký koktejl Hot Toddy z whisky a medu zahřeje a posílí. Dříve jej lékaři doporučovali dokonce i dětem