Masové kuličky v cibulkové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nakrájíme na drobno a na lžíci oleje usmažíme do světle hnědé barvy. Necháme chvíli zchladnout, přidáme k masu a smícháme s kořením a zbytkem surovin. Mícháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli nakrájíme na drobno a na lžíci oleje usmažíme do světle hnědé barvy. Necháme chvíli zchladnout, přidáme k masu a smícháme s kořením a zbytkem surovin. Mícháme…
Srdce po očištění nakrájíme na kousky. Na zpěněné cibuli orestujeme – buď na pánvi, nebo v nádobě pomalého hrnce. Přidáme koření a zeleninovou směs. V pomalém hrnci…
Očištěná a osušená játra poprašte chilli a v misce zalijte vínem. Nechte v chladu marinovat minimálně 12 hodin. Kaštanům seřízněte plochou část, nebo je nařízněte…
Krémové žampiony si nakrájíme na silnější plátky. Na pánvičce rozpustíme trochu olivového oleje a plátky žampionů lehce orestujeme. Velmi zlehka je zakápneme citronovou…
Pražmu osolíme, opepříme a polijeme šťávou z citronu. Na pánev dáme kousek másla a položíme filety z ryby. Osmahneme z obou stran, asi 5 minut z každé strany. Houbovou…
Na sádle osmahneme drobně krájenou cibuli, na ní pak kostky masa. Vsypneme papriku, osmahneme jen tak, aby pustila barvu a rozvoněla se a zalijeme vývarem. Osolíme,…
Na pánev nalijeme olej, necháme rozehřát. Mezitím v menší misce smícháme cca 4 lžíce mléka, 3 vejce, špetku soli a 5 koleček pórku. Rozlijeme směs na pánev, smažíme…
Cibuli rozkrájíme na proužky a nasypeme jí do pekáčku na trochu oleje. Přidáme cukr a za občasného míchání orestujeme dozlatova. Mezitím si nakrájíme maso na plátky a…
Řeřicha je oblíbená pro svou výraznou kořenitou chuť a aroma. Je nabitá vitamíny a minerály a s ostatní neméně výraznou zeleninou, tvoří bohatý základ této famózní…
Kuřecí prsa omyjeme v tekoucí vodě a podélně rozřízneme (jako na řízky), takto připravené maso naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením.…
Jáhly nejprve spaříme horkou vodou a dobře propláchneme. Potom uvaříte v osoleném mléce ( trvá to asi 10 min). Do horké kaše přidáte máslo. Po vychladnutí přidáte…
Cibuli osmahneme na oleji, přidáme mrkev a celer a za mírného podlévání dusíme do poloměkka ( zelenina nesmí plavat ). Přimícháme droždí, pohanku a jemně nastrouhaný…
Na rozpálenou pánvičku dáme tuk a přidáme cibulku a hrách (ten doporučuji cca 1 hod. předem namočit). Poté podlijeme vodou a dusíme. Jakmile nám hrách trochu změkne,…
Liatinový WOK, ktorý má hrubé dno (priemer 40 cm ideálny): 1. Slaninu pokrájame na štvorce 3 x 3 cm hrúbky 3-5 mm a obložíme ňou celý wok. 2. Krkovičku pokrájame na 2…
Krkovici tence naklepeme, osolíme, opepříme, z vnitřní strany potřeme hořčicí, poklademe zelím, do středu dáme podélně rozkrojenou klobásu, svineme do roládek a sepneme…
Čočku uvaříme (já vařím i s mrkví, celerem a česnekem v košilce) do měkka (ale nerozvaříme). Na části tuku zpěníme část cibule krájené nadrobno a přidáme k ní cezenou…
Oloupanou batátu nakrájíme na malé kostky a dáme uvařit doměkka. Quinou propláchneme na hustém sítě, dokud z ní nepoteče zcela čirá voda. Pak ji nasypeme do hrnce,…
Špagetová dýně má úžasnou vlastnost, po jejím upečením dužina změní strukturu a vidličkou se z ní dají vytvořit špagety, které se hodí jako lahodná příloha místo…
Špagetová dýně má úžasnou vlastnost, po jejím upečením dužina změní strukturu a vidličkou se z ní dají vytvořit špagety, které se hodí jako lahodná příloha místo…
Máslem vymažeme kulatou formu, nejlépe silikonovou (kovovou dortovou formu vyložíme pečícím papírem, aby neprotékala). Plátky toastového chleba namažeme máslem (ideálně…
Na oleji rozvoníme drobně krájený česnek, vlijeme rajčata a varem zredukujeme. Přisypeme krájené mangoldové listy a povaříme do měkka. Během varu osolíme, opepříme, je…
Na oleji rozvoníme drobně krájený česnek, vlijeme rajčata a varem zredukujeme. Přisypeme krájené mangoldové listy a povaříme do měkka. Během varu osolíme, opepříme, je…
Na lyžičke oleja orestujeme na kolieska narezanú cibuľu, pridáme na malé kocky narezané mäso a huby. Spolu krátko orestujeme. Nakoniec vmiešame vňať. Mäso jemne…
Předehřejeme troubu na 220 °C. Na plech dáme na malé růžičky rozebraný květák. Pokapeme ho olejem a poprášíme paprikou. Promícháme a přidáme oloupaný česnek. Za…