Portobello (nejen) s uzeným sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenŽampiony portobello očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které drobně pokrájíme.Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájené nohy od žampionů a dále přidáme krátce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žampiony portobello očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které drobně pokrájíme.Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájené nohy od žampionů a dále přidáme krátce…
Zbytky šouletu zalijeme vývarem a cca 20 minut pod pokličkou dusíme. Bez pokličky cca 10 minut redukujeme a dáme vychladit.Do zredukované směsi na jemno nastrouháme…
Na rozehřátem tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a půlku hlavičky česneku, také nadrobno. Papriky nakrájíme na jemné kousky a po rozvonění cibule s česnekem je…
Brambory uvaříme a ještě vlažné najemno nastrouháme.Sýr nakrájíme nadrobno, oregano a pažitku nasekáme. přidáme ostatní suroviny a promícháme s bramborami.Nabíráme lžicí…
Pohanku si na sucho opražíme, zalejeme vývarem a vaříme cca 20 minut.Slaninu a cibulky si nakrájíme a osmažíme, přidáme společně s fazolkami k pohance, osolíme, opepříme…
Na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, papriku na proužky, osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme téměř do měkka. Ke konci přidáme…
Vejce metlou smícháme se solí, jogurtem a olejem, pak přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, promícháme, přidáme salám a sýry nakrájené na kostičky, petrželku a…
Syr nastrúhame, zmiešame so smotanou a majonézou, pridáme prelisovaný cesnak, dosolíme.Chlieb narežeme na štvorce 4x4 cm, na každý kúsok navrstvíme pomazánku, ozdobíme…
Změklé máslo rozšleháme, přidáme nastrouhané sýry, na maličké kousky nakrájenou kapii, okurku, pepř, feferonku, ochucený olej z kapie a nakonec cibulku. Už jen zcela…
Na žádné oslavě rozhodně nesmí chybět malé chuťovky. Pokud je připravíte s touto skvělou tvarohovou pomazánkou z uzeného sýra a štiplavého krenexu určitě neuděláte krok…
Ledvinky mnoho z nás připravuje klasickým způsobem na cibulce s troškou kmínu. Ale proč neudělat z ledvinek něco netradičního, což závitky zajisté jsou. Jako příhoha se…
Ze zbylého pečiva, nemusíme dělat jen strouhanku. Starší rohlíky, můžeme ještě dál zužitkovat do jednoduché omeletky. Ta se nám bude hodit třeba na rychlou večeři, která…
Kořeněná chuť vinné klobásy se kombinuje s jemně kyselým jogurtem, chutnými zeleninami a bylinkami. Zapečení v troubě dokonale zkaramelizuje klobásu a zeleninu,…
Uzené maso je výborné samo o sobě. Když k němu připravíte čerstvé lesní houby, které překryjete plátky uzeného sýra, jídlo posunete, minimálně o "tři schody výš". S…
Nádherně zelený špenát oživí každé těsto, tedy i to kynuté. Špenátové bulky jsou nejen zajímavé pro oko, ale i výborně chutnají. Snoubí se v nich svěží chuť zeleného…
Letní zapékaný lilek je lehký a chutný pokrm, který v sobě spojuje svěžest sezónní zeleniny s jemnou krémovou náplní. Tento středomořský recept zvýrazňuje přirozenou…
Chlebíčky s Lučinou, anglickou slaninou a uzeným sýrem přinášejí spojení jemnosti a výrazné chuti. Krémová Lučina, slanina a voňavý uzený sýr vytváří dokonalou…
Tento jednoduchý recept je ideální jako hlavní chod, ale také jako chutná příloha k masu. Cuketa naplněná různými ingrediencemi, se po zapečení sýrů, promění v delikátní…
Ulehčete si přípravu Velikonoc s jednoduchou mletou velikonoční roládou. Tato lahodná pochoutka spojuje snadnou přípravu s vynikající chutí voňavého uzeného masa, sýru,…
Obložené vejce, známé také jako ruské vejce, které se skládá z vařeného vajíčka, bramborového salátu a salámu. Tato pochoutka byla často k nalezení v lahůdkářství na…