Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše

Ryby Doba přípravy: 60 minut 62 názorů

Ryby Doba přípravy: 60 minut 62 názorů

Suroviny jedna zapékací miska nebo plný pekáček/remoska/

600 g brambor
1 větší pórek
2 PL strouhaného uzeného sýra (může být i jiný sýr)
150 g žampionů
4-6 rajčat
2 PL másla
180 ml mléka
600 g aljašské tresky
100 g anglické slaniny nebo jiné slaniny
olivový olej do zapékací nádoby
1 kL sojové omáčky
sůl
čerstvý mletý pepř
citron
libeček nebo petrželka na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si oloupeme brambory v osolené vodě a uvaříme je doměkka. Brambory scedíme, přidáme máslo, ohřáté mléko a vše ušleháme na hladkou kaši. Nakonec do našlehané kaše vsypeme nastrouhaný sýr a necháme na teplejším místě.

  2. Rybí maso si necháme rozmrazit, aby nám odtekla přebytečná voda. Pórek a všechnu další zeleninu očistíme a pokrájíme na kolečka. Část rajčátek si ale ještě odložíme stranou.

  3. Připravíme si libovolnou zapékací nádobu nebo pekáček. Na dno nádoby pokapeme olivový olej, na něj vložíme osolené a opepřené rybí filety z aljašské tresky, zakapeme je je citrónem, posypeme kolečky pórku, kousky rajčátek, proužky paprik a plátečky žampiónů a posypeme vše slaninou pokrájenou na kostičky. Vše pak zakapeme sójovou omáčkou. Zapékací nádobu přikryjeme alobalem a pečeme pak cca 20 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů.

  4. Po 20 minutách alobal odstraníme a pokud nám v nádobě vznikla přebytečná šťáva, tak ji slijeme. Bez alobalu rybí páj pečeme dalších 15 minut. Pak směs zakryjeme po celé ploše zapékací nádoby bramborovou kaší, dozdobíme libečkem nebo petrželkou, rajskými jablíčky, co jsme dali stranou a dopečeme na posledních 10 minut do zlaté kůrčičky. (viz obrázek). Poté ihned podáváme se salátem, okurkou podle každého.

Poznámka od kuchařky

Je to trochu zase jiná změna od klasicky připravené ryby, je to velmi křehoučké jídlo, takže ucelenější fotka moc nejde udělat, až druhý den, ale to nic nemění na výborné chuti všech uvedených ingrediencí.

Komentáře k receptu Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše

  • xjurny xjurny

    Dobrý den,
    po přečtení této diskuze jsem se nerad pustil do pátrání po receptu "Rybí páj" a musím konstatovat, že jsem jej na několika místech nalezl. V Austrálii, Novém Zélandu a Spojeném království se páj dělá i s hovězím masem. Takže tento recept prohlašuji za existující a rád bych ukončil tuto diskuzi. Pokud tedy nemáte dotazy ohledně přípravy pokrmu, nepište sem prosím. Děkuji za pochopení. xjurny (správce)

    PS a ještě jsem změnil hlavní fotku receptu, aby tam nebyl obrázek kuchařky, ale recept samotný.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Ivčo, posílám ti i já ještě jeden důkaz pro ty nevěřící, viz. foto;-)

    Odpovědět

  • Pajaska::-):-):-K:-K Děkuji, jste hodní, moc a moc Vám zdravím, zlatíčka,:-K jste, říká se, že v nouzi poznáš přátele a to jste a diky v:-K:-K:-K:yes::-K

    Odpovědět

  • Jaaja: jejda, moc jste mi udělali radost, ani nevíte, srdícko se mi tak i uzdravuje díky Vám:-K:-K

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

  • Jaaja Jaaja

    Dávám bod za páj :yes: a nejraději bych dala další bod Ivce za tu její trpělivost :-K:-K

    Odpovědět

  • rene.: zkus, pak to sem dej,;-)chutově to je lahůdka,vůně,kam se hrabe kaše + ryba, moc dobré:-K:-K

    Odpovědět

  • Bibinka:děkuji Janinko, zlatíčko, včera se mazalo, bohužel i hezké a je to zde zpět, tak děkuji za bodíka, hodná ;-):-)páj to je, je z "Kucharky nasi vesnice", je tam i obrázek, páj zde má i jiná kolegyňka a jen se diví, že a proč?díky pa, vzkazík jsem dala:-K:-) Kniha je mooc stařičká, má i barvičky omáček,:-)) když jsem se učila vařit v r.1972:-K:-K

    Odpovědět

  • :-K;-)rene.:

    Odpovědět

  • rene. rene.

    Mně je jedno jak se jídlo jmenuje, mě zajímá jak chutná, páj nepáj, zkusím a uvidím:-K

    Odpovědět

  • BILKOVAI: ty jsi zlatíčko,nezklameš mne nikdy a podržíš, toho si moc vážím:-K;-);-):-):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka: díky, hodná, však tu máme prima kolegynku, :Lidunku, zveřejnila svůj Páj daný sem a byl v klídku, bodován??:-D:-DJukni je hodná, že ho sem dala, taky mne mrzi, že se vymazalo něco kladného, aneb at se to tedy vymaže už radši vše a celé, ja to dám pak jindy, docela by to bylo klidové;-):-), jen žasnu, že tady Lidunka problém s otazníky neměla:-)), nebo slovem jiným,:-);-) a já ano, proč?Ale snad to nebylo vše vůbec ani nutné.:-K´bolí to,at delam, co delam zatim ano,ale čas to zahojí;-);-):-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Žasnu, směju se a zároveň je mi smutno. To dokážou jenom ženský:-O:-)):-(;-( Recept se mi líbí, jsou v něm dobroty, které mám ráda, ukládám a Ivi máš ode mně bodík. Myslím si, že zasloužený;-)

    Odpovědět

  • Lucka:?Kuchařka naší vesnice z r.1972 nebo 1974, list tam je v obrázcích ted, :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • senky::-K:-K:-):yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5

Tématické fráze: rybí páj teť vaří šéf teť vaří šéf recepty masový páj jehněčí páj ryba zapečená v bramborové kaši recept bramborový páj s masem zapečená ryba v bramborové kaši rybí filé zapečené v bramborové kaši koláč z bramborové kaše bramborovy paj rybí pie aljašská treska recept kolac s rybou a kasi páj rybi slaný koláč bramborová kaše bramborová kaše podle šéfkuchaře teť vaří šéf jablkovy kolac masový páj koláč recept rybí páj recept