Levnější falešný marcipán
Recept ještě nebyl hodnocenPotravinářské barvivo rozmícháme v uvedeném množství vody. Všechny ingredience smícháme a prohněteme. Pokud je hmota příliš sypká, přidáme ještě trochu oleje. Přidáním…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 652 kJ / 395 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,60 g |
| – nasycené | 0,40 g |
| – nenasycené | 0,10 g |
| –– mononenasycené | 0,10 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 7 mg |
| Sodík | 600 mg |
| Sůl | 1,33 g |
| Sacharidy | 83,33 g |
| – cukry | 83,33 g |
| ––– laktóza | 83,33 g |
Potravinářské barvivo rozmícháme v uvedeném množství vody. Všechny ingredience smícháme a prohněteme. Pokud je hmota příliš sypká, přidáme ještě trochu oleje. Přidáním…
Nadýchané a velice voňavé jemné rohlíky s lákavou vůní a delikátní chutí. Výborně chutnají třeba ke kávě, a to nejen s tenkou vrstvou másla, ale i samotné. Upečené…
Sýrový chlebík je vysoký, lehký a jemně voní sýrem. Máte-li chléb rádi jako přílohu, vyzkoušejte ho! Všechnu práci udělá sama domácí pekárna, vy do ní pouze navážíte…
Grahamové rohlíky obsahují tolik celozrnné mouky, že je použití trochu jiného postupu nutností, aby byly pěkně nakynuté. Pak je i takový tmavý rohlík s 80 % celozrnné…
Do pekárne vložíme najprv tekuté, potom sypké zložky.Pečieme na programe SPRINT ( rýchly program ).
TIP
Rohlíčky musí být dnes obzvláště vypečené! Snad každému se vybaví česká filmová pohádka Císařův pekař - Pekařův císař. Podle tohoto receptu se vám zaručeně podaří…
Všetky ingrediencie vložíme do pekárničky. Pečieme na programe SPRINT ( ETA ).
Oddělíme žloutky od bílků a žloutky utřeme se změklým máslem a cukrem do pěny.Z bílků ušleháme tuhý sníh, mouku prosijeme s kakaem a obojí po částech lehce zapracujeme…
Vysoký, nadýchaný a lehoučký sladký chlebíček z domácí pekárny je vhodný třeba na snídani. Zkuste přidat strouhanou citronovou kůru nebo třeba skořici. To vše chlebíček…
Smícháme mouku, sůl, sodu. Přidáme mléko, zvlášť ušlehané žloutky s cukrem, nakonec vyšlehané bílky. Z těsta připravíme několik palačinek. Na půlku palačinky dáme tvaroh…
Všetky ingrediencie dáme do pekárne, najprv tekuté, potom sypké. Program : KLASIK (základný)
Do pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí. Zapneme program Těsto a necháme pekárnu pracovat. Po skončení hnětení pekárnu vypneme a těsto v ní necháme cca 30 minut…
Do pekárne vložíme najprv tekutinu, potom sypké ingrediencie. Pečieme na programe KLASIK (základný).
Všetky ingrediencie dáme v uvedenom poradí do pekárne okrem klobásy a zapneme sogram SPRINT ( pekáreň ETA ). Po zapípaní pridáme nadrobno narezanú klobásu.
Všechny suroviny dáme do formy pekárny - nejprve tekuté, pak sypké. Sůl dávám do vody, droždí a kvásek nahoru na mouku, ale tak, aby se vzájemně nedotýkaly.Zapnem…
V létě, ve velikých vedrech, rozkvas pracuje rychleji, dáme raději nižší množství (uvedenou spodní hranici, 20 g). Hodinu před zaděláním těsta do rozkvasu přidáme…
Do pekárne vložíme všetky ingrediencie v takom poradí, ako sú uvedené. Zapneme program SPRINT (Eta).Po upečení vyberieme chlieb s nádobou, necháme ho v nej asi 10 minút…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu můžeme…
Kyprý a měkký gazdovský chléb vonící smaženou cibulí a slaninou můžete upéct jako klasický bochník. Nebo si trochu pohrát a dát těstu tvar velkého šneka, jako je u…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké suroviny. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po zvukovém signálu…
Ze žitného kvásku, žitné mouky a vody umícháme rozkvas, který necháme pracovat přibližně 10-12 hodin.Semínka v misce smícháme se solí, zalijeme 70 g vody (odebrané z…
Umícháme preferment a zakrytý ho necháme 12 hodin pracovat. Asi se vám nepovede zvážit 1 g droždí přesně - dejte raději méně než více, kvasinky budou mít na zpracování…
Není lepší způsob, jak upotřebit větší množství cukety, než ji schovat do moučníků. V nich totiž cuketa dodá šťavnatost a vláčnost a zároveň ji tam stěží někdo rozpozná.…