Kváskový chléb s černým pivem

Marie Klara Kuchařka: Marie Klara

Domácí pekárna 0 názorů

Suroviny

200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz)
200 ml černého piva
100 ml vody
100 g žitné chlebové mouky
100 g pšeničné chlebové mouky
100 g špaldové mouky
200 g hrubé mouky
3 lžíce oleje
3 lžíce sušené syrovátky
2 lžíce soli
2 lžíce kmínu
3 až 6 g kvasnic (podle kvality kvásku)
slunečnicová semínka
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké suroviny. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí.

  2. Po zvukovém signálu můžeme přidat několik lžic semínek (slunečnice, len, sezam atd.). Pečeme na celozrnný program.

Poznámka

Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 15 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kváskový chléb s černým pivem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: chleba s pivem od hrusky chleba pekárna recepty špaldová žitná žitný chléb s pivem kváskový chléb s piva domácí chléb s černým pivem chléb z černého piva chléb z černého z piva domácí chleba s černým s pivem domaci chleba s cernym pivem domácí celozrný chléb s pivem hruška chleba s pivem chléb ze špaldové mouky do pekárny bez kvásku chleba s pivem kváskový chléb s pivo chleba z piva domácí chleb z kvasku a z piva domácí chleba s černým pivem recept chleba z domácí pekárny s černým pivem pivní kváskový chleba králík na kvásku