Grahamovo - pšeničný chléb

tejaja Kuchařka:

Domácí pekárna 5 názorů

32

Suroviny

200 ml vlažné vody
2 lžíce sušené syrovátky
1 lžíce oleje
1 lžička soli
troška mletého pepře
300 g hladké mouky
100 g grahamové mouky
100 g pohankové mouky
1/3 kostky droždí (14 g)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárne vložíme najprv tekutinu, potom sypké ingrediencie. Pečieme na programe KLASIK (základný).

Poznámka

Namiesto grahamovej múky sa dá použiť rovnaké množstvo celozrnnej múky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grahamovo - pšeničný chléb

  • spagetka spagetka

    Výborný tip - mám tam zbytek syrovátky, kterou se mi nedaří udat :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Mno, taky si to uložím a pak vás všechny budu otravovat!:-)):yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Moja sestra tiež ohŕňala nosom nad mojím chlebom...Možno sme si zvykli...;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Ja dávam na akýkoľvek chlebík len 1/3 kocky droždia, úplne to stačí, ale to je vec zvyku, kto ako má rád;-) Ak pečiem chlebík s grahamovou alebo celozrnnou múkou, tak rýchly program nepoužívam, neosvedčilo sa mi to. Ak dávam grahamu alebo celozrnnej múky viac, od 250 g, tak potom už používam program na celozrnný chlieb, inak sa neprepečie veľmi dobre.;-):-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja pečiem podobný chlieb - 300 g hladká, 100 g graham a 100 g ražná múka, dávam polku kocky droždia, teda 21 g a zrýchlený program. Ide to teda rýchlejšie, možno v chlebe cítiť droždie, ale asi sme si zvykli, lebo to už nevnímame.
    (Častejšie používam ten rýchly program, pretože nerada nechávam zapnutý spotrebič bez dozoru.)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo