Světlý chleba se semolou a dýňovým semínkem

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 2 názory

Suroviny

380 vody
2 lžíce sušené syrovátky
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
3 lžíce dýňového semínka
120 g žitné chlebové mouky
210 g semoly
170 g pšeničné chlebové mouky
12 g čerstvého droždí
100 g kvásku
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do formy pekárny - nejprve tekuté, pak sypké.
    Sůl dávám do vody, droždí a kvásek nahoru na mouku, ale tak, aby se vzájemně nedotýkaly.

  2. Zapnem program Základní (Klasik).
    Po upečení chleba vytřepeme z formy a necháme vychladnout na mřížce, aby se odspodu nezapařil a nezvlhnul.

Poznámka

Chleba je světlý, velice pružný, s křupavými semínky.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Světlý chleba se semolou a dýňovým semínkem

Zapomněl/a jsem heslo