Jahodovo-rebarborový koláč s drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenOchutnejte tento skvělý a osvěžující jahodovo-rebarborový koláč ovoněný vanilkou a zasypaný drobenkou. Na přípravu nejsou použity žádné živočišné produkty, takže si na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 605 kJ / 145 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,00 g |
Tuky | 8,50 g |
– nasycené | 1,70 g |
– nenasycené | 6,80 g |
–– mononenasycené | 2,80 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ochutnejte tento skvělý a osvěžující jahodovo-rebarborový koláč ovoněný vanilkou a zasypaný drobenkou. Na přípravu nejsou použity žádné živočišné produkty, takže si na…
Tofu nakrájíme na proužky a v misce smícháme se sójovou omáčkou (občas promíchnout).Na pánev dáme lžičku oleje, rozehřejeme, vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a…
Zapečený lilek je lahodné a lehké jídlo, které spojuje jemnou chuť pečeného lilku s aromatickými ingrediencemi, jako jsou rajčata, česnek a sýry. Toto vegetariánské…
Tofu nakrájíme na menší kostičky, cibuli opečeme na oleji, přidáme tofu a podlejeme sklenicí vody. Okořeníme, přidáme mrkev a krátce provaříme. Ještě horké rozmixujeme a…
Na oleji opečeme nejdříve cuketu dočervena a odložíme do mísy. Stejně tak postupujeme s cibulí, k níž po chvíli přidáme pórek. Opět vyjmeme, opečeme tofu a nakonec, opět…
Tofu rozmačkáme vidličkou. Na rozehřátém másle ho asi 2 minuty podusíme společně s rozdrobenou kostkou bujonu. Poté sejmeme z plotny. Mrkev očistíme, jemně nastrouháme…
Umyjeme cuketu, škrabkou naškrábeme na tenké plátky a dáme vařit do vroucí, osolené vody dokud cuketa lehce nezměkne. Na pánev nalijeme olivový olej, přidáme nakrájený…
Umyté a celé brambory předvaříme cca 10-15 min. Po předvaření je svisle překrájíme, ale ne až naspod. Osolíme, přidáme tymián, olivový olej a pečeme v předehřáté troubě…
Čirok se zeleninou a tofu je zdravé a chutné jídlo, které kombinuje výživné zrno čiroku s čerstvou zeleninou a tofu, které je bohatým zdrojem bílkovin. Zde je…
Uvařené vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a až začne na okrajích zlátnout, přidáme na kostičky nakrájená tofu a…
Tofu, sýr, salám nasekáme v robotu (já to dělala pro malého, takže není podmínka, možno nakrájet nadrobno), přidáme vejce, koření, jarní cibulku a kdo chce i sůl. Mě se…
Suroviny do této miso polévky si každý vybere sám, dle svých preferencí. Určitě nedáváme vše najednou, co je tu vypsané. U této polévky platí, čím jednodušší, tím lépe.…
Namočené sušené huby dáme variť do vývaru. Medzitým očistenú mrkvu pokrájame na "zápalky - sirky", tofu na kocky, prípadne mäso na kúsky,pór na kolieska, čínsku kapustu…
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmažíme na něm tofu, nakrájené na menší kostky. Když je hotové, vyndáme ho a do pánve vložíme nakrájené jarní cibulky a …
Ve velké pánvi (nebo woku) rozehřejeme olej, přidáme cibuli nakrájenou na jemno, papriky na kostky, mícháme po dobu 1 minuty.Poté přidáme kari koření, zamícháme a…
Tofu si nakrájíme na kostičky. Na pánvi si rozpálíme olej a tofu opečeme. Přisipeme koření, zakápneme sojovou omáčkou, promícháme a přidáme mraženou zeleninu. Přilijeme…
Do misky dáme tofu a namočíme ho do sojové omáčky. Potom osmažíme na pánvi zázvor a česnek, přidáme tofu a chvíli smažíme.Přidáme směs čínské zeleniny a krátce…
Buddhovy misky jsou krásná pestrobarevná jídla plná výborných a zdravých surovin, které můžeme poskládat podle naší chuti. V této misce najdeme pečený batát posypaný…
Na oleji osmažíme pokrájanú cibuľku, po chvíli pridáme rozdrobené droždie a necháme dobre osmažiť.Tofu vytlačíme od tekutiny dlaňou a na slzičkovom strúhadle nastrúhame…
Cuketu nakrájíme na kostky a osolíme. Na olivovém oleji osmahneme pórek s kořením. Přidáme cuketu, kukuřici a hrášek. Nakonec ještě tak na 2 minutky nakrájené tofu.…
Tofu nakrájíme na menší nudličky, osolíme a opepříme, vložíme do misky, zakapeme limetkovou šťávou, přimícháme sójovou omáčku a kari koření, dobře promícháme a necháme…
Tofu: Předehřejte troubu na 180 °C stupňů. Plech vyplňte pečícím papírem. Z tofu se zbavte vody. Nakrájené na kostičky jemně promícháme v misce se škrobem, pokapejte…
Vývar: Do většího hrnce dejte zázvor nakrájený na tenké plátky, řasu kombu a sušené šitake. Zalijte 2 litry vařící vody a přikryjte pokličkou. Nechte asi půl hodiny…
Mouku promícháme s cukrem, droždím a citronovou kůrou. Přidáme olej a vodu a vypracujeme pevné nelepivé těsto. Těsto důkladně propracujeme a necháme na teplém místě…