Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Čínská ostrokyslá polévka - moja imitácia

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 4. 2009 21:38

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 167 kJ / 518 kcal
Bílkoviny45,86 g
Tuky32,22 g
Vláknina5,45 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 243 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy8,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

K tejto napodobnenine som dospela svojim experimentovaním, snažila som sa napodobniť polievku z čínskej reštaurácie. Mojej rodine chutí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Monca

15. 1. 2011 11:18

Pokud byste někdo sháněl ingredience na asijskou kuchyni (bamb.výhonky, ústřicovou omáčku, chilli papričky, bylinky), koukněte na www.asian-food.cz. Jsou tam i zajímavý receptíky ;)

Teta Lena

23. 11. 2009 11:25

Dělám něco podobného a přidávám ještě rýžové nudle.Houby tam dávám např.Jidášovo ucho a přikyselím octem nebo citronem.;-):-p:yes:

magdalenka magdalenka

20. 8. 2009 16:52

Jarunka, to ma teší...;-)

Jaruna18 Jaruna18

20. 8. 2009 14:59

Magdalenko,máš pochvalu.Opravdu výborná polévka.To se Ti fakt povedlo.Dávám bodík a přidala jsem fotky.:yes::yes::yes:

Iljusa Iljusa

6. 8. 2009 17:25

:yes: to jidášovo ouško :-p

magdalenka magdalenka

6. 8. 2009 17:11

Výbušná, je mi potešením...Pretože vznikla fakt iba metódou mojich pokusov pri snahe napodobniť originál čínsku polievku. Ja dávam tofu alebo mäso, nezvyknem miešať. Bambusové výhonky nekupujem, preto tam hádžem čínsku kapustu, ak nemám tak iba na tenko nakrájanú obyčajnú hlávkovú. Hlavne, že je to ostré a kyslé a husté. Ak náhodou ostane na druhý deń, chute sa rozležia a je výborná.
Ďakujem Ti za odskúšanie a zdravím.

vybusna vybusna

6. 8. 2009 16:57

vyborna vyborna vyborna!!!!
rozhodne budem opakovat. chcela som tam pridat este bambusove vyhonky a ryzove rezance, ale usyplo sa mi viac tych cinskych ciernych hub, takze husta bola az az. kyslila som tamarindom a sladila palmovym cukrom...ked ich uz mam..tesim sa co na nu povie muz...ozaj...nedavala som tofu, len kuracie maso.

vybusna vybusna

26. 4. 2009 22:25

drobek vdaka za typy....u nas nedaleko ma restiku thajcan a ostru sladkokyslu polievku si domov takto vlaci manzel....ktovie co si u nas myslia

Drobek Drobek

26. 4. 2009 20:10

Abych věc ještě trochu zamotal, tady je nejjednodušší recept právě ze zmíněné čínské kuchařky:
"Hot and Sour soup" ( palivá a kyselá polévka).
* 0,5 kg vepřového nakrájíme na nudličky.
* 6 sušených černých hub namočíme do vody a nakrájíme na nudličky, 3 Lžíce vody si schováme napak.
* I dl bambusových výhonků na proužky nakrájených.
* 1l hovězího nebo vepřového vývaru a ta voda z hub.
* Asi polovina objemu masa sojového sýra Tofu nakrájeného na kostičky.

Hot and sour směs:
2 lžíce sojovky, 3 lžičky 4% octa, 1 lžíce škrobu smíchaného s 6 lžicemi studené vody, 1/2 lžičky pepře.
Maso, houby a bambusové výhonky povaříme 30 minut ve vývaru, přidáme tofu, 5 minut povaříme. Potom přidáme směs, uvedeme do varu a přes vidličku přilijeme 2 vejce, rozšleháme aby se srazila známým způsobem na vlákna.
Polévka má být lehce pálivá, lehce nakyslá, mírně škrobovitě či skleněně zahoustlá. Podle chuti dochutíme sojovkou, eventuálně nějakým tekutým červeným pepřem. Nedoporučuju Tabasco, má dost jiné chuti.:-p

Drobek Drobek

26. 4. 2009 20:06

Tak jsem se podíval do mé čínské kuchařky a dočetl se, že polévka se dělá, krom mnoha jiného, z vývaru a té vody co v ní byly sušené houby namočené. Ta voda z hub vysvětluje kde se tam to hnědé bere. Určitě vím, že to není sojovkou, protože se do mne jednou jedna Číňanka pustila jak jsem polévku zničil, když jsem si tam sojovku přidal.
A jinak, Čína je veliká a jídla se dost krajově liší, tak jako jsou krajové variace doma. Takže, těžko se dohadovat který, a ten jediný recept je ten správný. Všechny.
Sám tuhle polévku nevařím, docela blizoučko nás je čínská restaurace - bufet "sežer co můžeš", a tam je za dolar litr polévky co si odnesu domů.:-D

vybusna vybusna

26. 4. 2009 13:54

ja som si vzdy myslela, ze je hneda zo sojovej omacky....ustricovu som este nedavala

magdalenka magdalenka

26. 4. 2009 09:45

Výbušná, skúšala som. U Číňanov je tá polievka tmavohnedná, dávajú tam niečo, čo ja netuším a neviem odhaliť. Sušené huby sú chuťovo výrazné a tmavé (dávam aj časť vody z namáčania), tak som ostala u nich. Stále hovorím o napodobnenine, hlavne, že je kyslá a ostrá, raz za čas na ňu dostaneme chuť.;-)

vybusna vybusna

25. 4. 2009 23:24

magdalenka tak za tento recept som ti nesmierne vdacna....len neviem ako sa spravaju susene huby...ci by neboli lepsie cerstve zampiky.....skusala si to aj s nimi?

Robert

25. 4. 2009 23:07

:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové tituly!

v našem eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: čínská pálivá polévka čínská polévka čínská kyselá polévka palivá cínská polevka kyselá pálivá čínská polévka ostrokyselá polévka kyselá pálivá polévka čínská polévka recept cinska kucharka ostrá kuřecí polévka paliva polevka ostrá kyselá polévka recept na cinskou polevku ostro kyselá polévka kysela cinska polevka recepty cinska paliva polevka čínská ostrokyselá polévka činska nudlová polévka originál čínská polévka s tofu čínská ostro-kyselá polévka

Suroviny: houby sušené, tofu, mrkev, pórek, zelí pekingské, pepř černý, omáčka sojová, ústřicová omáčka, chilli, sůl, glutasol, vývar, moučka škrobová, vejce, cukr

TopRecepty.cz

Čínská ostrokyslá polévka - moja imitácia

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0XE