

Bylinkový kapr
Suroviny 4 porce
- 4 porce kapra
- 100 g másla, lžíci oleje
- sůl
- sušená citronová tráva
- citronová kůra a šťáva z 1/2 citronu
- oregano
- citronový tymián
- rozmarýn
- šalvěj
- kopr
- pažitka
- petrželová nať
Postup přípravy receptu
Očištěného kapra nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v lednici asi 3 hodiny uležet.
Omyté bylinky si nasekáme. Na pekáč dáme plátky másla. Přidáme kapra, kterého jsme mírně osušili. Na porce kapra rozdělíme nasekané bylinky, osolíme, posypeme citronovou trávou, pokapeme olejem.
Vložíme do vyhřáté trouby na 180°C pečeme asi 15 - 20 min. Ke konci zapneme gril a ještě asi 5 min. grilujeme. Podáváme s vařeným bramborem.
Poznámka od kuchařky
Koření dáme od každého trochu. Záleží na každém a jeho chuti.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bylinkový kapr
K receptu nejsou žádné komentáře.