Ossobuco v asijském stylu

Jiné maso Doba přípravy: 70 minut 4 názory

Jiné maso Doba přípravy: 70 minut 4 názory

Suroviny 2 porce

2 porce telecího ossobuca
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 mrkev
2 řapíky celeru
15 cm bílé části pórku
2 stroužky česneku
50 g zázvoru - 2 plátky
1 stonek citronové trávy - není nutný
chilli paprička dle chuti
300-400 ml vývaru (nejlépe hovězí)
2 lžíce kvalitní sójové omáčky
100 ml bílého vína
1 lžíce medu
1 bokový list
1 celá skořice
1 hvězdička badyánu
1 kus bambusu z nálevu
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Česnek, chilli papričku zbavenou semen a zázvor nasekáme najemno. Cibuli i ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Sloupnutý stonek citronové trávy trochu rozklepneme rozkrojíme na 3-4 špalíky.
    Bambus nakrájíme na kostky, ale necháme zatím v nálevu stranou (můžeme použít nakládaný krájený). Zapneme troubu na 170°C, spodek/vršek.

  2. Maso opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a blánu kolem masa 3-4 krát nařízneme. Poté maso osolíme a opečeme zprudka na oleji v rozpálené hluboké pánvi. Opečené z obou stran přendáme do pekáčku a ve výpeku orestujeme cibuli se zeleninou.

  3. Orestovanou zeleninu přendáme k masu, zalijeme teplým vývarem. Přidáme všechno koření, sójovou omáčku, polovinu vína a zakryté vložíme do předehřáté trouby. Pečeme do změknutí masa, cca 55 minut nebo dle potřeby. Přidáme kostky bambusu, druhou polovinu vína, necháme ještě 5 minut v troubě. Vyndáme koření, omáčku zredukujeme a dochutíme nebo můžeme zahustit 1 lžičkou škrobu, rozmíchaného ve lžíci vody.

  4. Podáváme s bramborovou kaší, rýží nebo batátovým pyré, ozdobíme lístky koriandru nebo nasekanou natí cibulky.

Komentáře k receptu Ossobuco v asijském stylu

  • vendazpece: :-) děkuji zas komentář, asijská kuchyně má hodně ingrediencí, nemusíte to ale vařit, naši tak mají rádi<3 maso bylo skvělé :-K přeji hezký den

    Odpovědět

  • vendazpece vendazpece

    Prilis mnoho ingredienci "zkazi" chut masa.

    Odpovědět

  • cathleen: :-) moc děkuji , bylo to opravdu velmi dobré syn dokonce řekl, že luxusní. Dělám ossobuco v několika variantách, tohle jsem prostě jen vymyslele, protože máme rádi asijskou kuchyni (trochu se to podobá). :-K hezký den

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Ossobuco u nás doma patří k velmi vítaným surovinám, máme ho moc rádi pomalinku pečené na zelenině. A tohle vypadá také výtečně! :-K

    Odpovědět