Červená kari pasta

Tantal Kuchař: Tantal

Ostatní 8 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

10 červených chilli papriček
2 ks čerstvého galgánu
2 limetky
8 stroužků česneku
3 stonky citrónové trávy
100 ml arašídového oleje
1 lžíce koriandrových semínek
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Papričky zbavíme semínek a pokrájíme na menší kousky. Galgán nakrájíme na tenké plátky. Z limetek vymačkáme šťávu. Česnek oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Citrónovou trávu omyjeme a nakrájíme.

  2. Všechny suroviny dáme do hmoždíře a třeme, dokud nevznikne konzistence pasty. Dáme do sklenice a uzavřeme, uschováváme v lednici až 5 měsíců.

Poznámka

Můžete použít jakékoliv červené chilli papričky, každý má rád jinak pálivé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Červená kari pasta

  • Tantal Tantal(autor receptu)

    bofinka: Nebudu se s Vámi hádat, recept mám přímo od tamních lidí a ty jí dělali takhle. :)

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Krevetova pasta ( kapi) a salotka Ti tam urcite chybi, patri do zakladu, nezalezi na regionu. . . . .

    Odpovědět

  • Tantal Tantal(autor receptu)

    bofinka: Ono hlavně záleží kde přesně jste byla, jiný kraj jiný mrav. :-)

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Tantal: Ja taky :-D

    Odpovědět

  • Tantal Tantal(autor receptu)

    bofinka: Recept mám přímo z Thajska a tam se sůl nepoužívá. ;-)

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Tantal: Olej tam sice mas, ale chybi mi tam hrubozrnna sul . . . ta se pridava jednak pro usnadneni drceni v hmozdiri a pak i pro dobrou konzervaci.

    Odpovědět

  • Tantal Tantal(autor receptu)

    bofinka: Pro delší trvanlivost se právě přidává arašídový olej, pastu normálně používám a takto uschovávám.

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Uschovani Tve kari pasty v lednici 5 mesicu mi pripada dost nepravdepodobne.
    Vice jak tyden bych nedoporucovala, v mrazaku asi tech 5 mesice, nejlepe v udelatku na led.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo