Květákový nákyp
Recept ještě nebyl hodnocenKvětákový nákyp je vláčný a nadýchaný díky vyšlehaným bílkům. Strouhaný sýr dodá zlatavou barvu a zároveň nechá vyniknout jemnou a delikátní chuť vařeného květáku. K…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 259 kJ / 540 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 60,00 g |
– nasycené | 15,00 g |
– nenasycené | 44,00 g |
–– mononenasycené | 30,00 g |
–– polynenasycené | 14,00 g |
––– omega 3 | 1,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Květákový nákyp je vláčný a nadýchaný díky vyšlehaným bílkům. Strouhaný sýr dodá zlatavou barvu a zároveň nechá vyniknout jemnou a delikátní chuť vařeného květáku. K…
Rádi byste si doma připravili vlastní kakaovou polevu? Tento jednoduchý recept zvládnete bez problému. Poleva je hotová během chvilky a poslouží třeba na ozdobení a…
Změklou Heru nakrájejte na menší kousky a vyšlehejte s cukrem do pěny. Do směsi postupně zašlehávejte vejce a následně po částech vmíchejte jemně nastrouhaná jablka a…
Vláčná ořechová bábovka patří mezi ty moučníky, které zvládne i začátečník. Servírujte ji se šlehačkou a čerstvými jahodami a získáte dokonalý dezert pro své hosty.…
Křehké na povrchu, vláčné uvnitř a plné lahodné ovocné nebo čokoládové náplně. Šátečky z tvarohového těsta si zamilujete na první ochutnání. Tento rychlý recept potěší…
Tento závin je dlouho vláčný díky tvarohu obsaženému v těstě. Z tohoto množství těsta můžete vytvořit 2-3 záviny a každý naplnit jinou nádivkou. Pokud vám část náplně…
1. Mouku nasypeme na vál, přidáme jogurt a změklý tuk nakrájený na kousky. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout, než si připravíme náplň. 2. Mléko…
Celá vejce, cukr a vanilinový cukr utřeme ve větší míse do pěny. Přilijeme rozpuštěný vlažný tuk a promícháme. V mouce rozmícháme skořici a prášky do pečiva. Nastrouhaná…
Žloutky vymícháme do pěny, přidáme postupně sladidlo, šťávu, tvaroh a tuk a po přidání každé složky pečlivě utřeme do hladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme…
Mouku rozmícháme s práškem a prosijeme na vál. Přidáme cukr bez hrudek a rozemneme tuk. Pomocí vejce a trochy mléka rychle zpracujeme vláčné těsto. Těsto je vhodné k…
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii. Poté ještě krátce prohněteme, vyválíme 0,5cm…
Naklepaný řízek osolíme, opepříme a z každé strany opékáme na lžičce oleje asi 4 minuty. Celer nahrubo nastrouháme, zakapeme citrónem, osolíme a dusíme na rostlinném…
Výhodou tohoto receptu na kynuté rohlíčky je, že nemusíte nic složitě odvažovat, vše se měří na hrnky. Po vykynutí rohlíčky naplníme oblíbenou náplní a upečeme. Skvělé…
Jednoduchý a vláčný moučník, který krásně provoní celou kuchyni. Kombinace šťavnatých jablek a jemného kakaového těsta tvoří lahodnou souhru chutí, která potěší k…
Kostkový cukr zahřejeme v hrnci dohněda a zalijeme vodou. Vodu si raději ohřejte a lijte ji pomalu a rychle míchejte. Povařte, by se karamel z cukru ve vodě dobře…
Obě mouky promícháme s xanthanem, práškem do pečiva a cukrem. Přidáme olej a vodu a elektrickým šlehačem nebo metličkou umícháme ne příliš řídké těsto. Rozetřeme jej na…
Z bílků ušleháme nejdříve sníh.Žloutky s tukem a moučkovým cukrem utřeme do pěny a přidáváme mouku s práškem do pečiva.Nakonec vmícháme sníh z bílků a dáme do vymazaného…
Nejprve pořádně vymažeme bábovkovou formu tukem a vysypeme polohrubou moukou nebo strouhankou.Poté vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem.Za stálého míchání…
Jednoduchou rajčatovou omáčku připravíme z cibulové jíšky, kterou povaříme ve vývaru spolu s kořením. Na závěr přidáme rajčatový protlak. Omáčku můžeme zahustit…
Dobře očištěné bílé části pórku vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka. Pokrájíme na kousky. Uvaříme rýži. Do vymaštěné zapékací misky narovnáme…
Všechny mouky důkladně promícháme. Šest lžic této směsi promícháme s cukrem a rostlinným tukem a vypracujeme drobenku. Do zbývající moučné směsi vmícháme xanthan,…
Bublanina je jednou z nejzákladnějších a nejčastěji pečených moučníků u nás. V tomto receptu je těsto zvláčněno tvarohem. Ovoce samozřejmě můžete zvolit své oblíbené.…
Ochutnejte toto cukroví inspirované arabskou kuchyní. Těsto je ovoněné růžovou vodou a náplň tvoří datle, máslo a aromatické koření. Cukroví můžete tvarovat speciálními…