Pizza - základní předpis
Recept ještě nebyl hodnocenZákladní těsto na pizzu, které můžete ozdobit dle vlastní chuti rajčaty, zeleninou, bylinkami a strouhaným sýrem. Přidejte šunku či houby a připravte každému pizzu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Základní těsto na pizzu, které můžete ozdobit dle vlastní chuti rajčaty, zeleninou, bylinkami a strouhaným sýrem. Přidejte šunku či houby a připravte každému pizzu,…
Na tuku si nejdříve připravíme míchanici z nakrájené šunky(já dala debrecínku), vajec a sekané pažitky. Do vepřové panenky utvoříme dlouhým ostrým nožem otvor, který…
Vosí úlky jsou jedním z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví, které zaujme nejen svou chutí, ale i originálním vzhledem. Tyto sladké kousky se skládají z jemného…
Ve velké míse smícháme droždí, cukry, mouky a sůl. Rostlinné máslo rozpustíme a nalijeme do něj mléko. Počkáme, dokud směs nevychladne cca na 37°C a poté jí vlijeme do…
Dobře odležené maso nakrájíme na větší kousky. Opečeme jej na tuku, přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme pouze zesklovatět, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme do…
Uvařené špagety necháme okapat. Na tuku osmahneme usekanou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené maso a krátce podusíme. Směs okořeníme paprikami, osolíme, podlijeme…
Z mouky, cukru, ořechů, kakaa, žloutku a na kostičky nakrájeného másla vypracujeme těsto. Necháme odpočinout, vyválíme placku a vykrajujeme kolečka. Pečeme je v troubě…
Čerstvé houby podusíme na oleji (sušené nejdříve namočíme na 15 minut do vody). Přidáme pórek nakrájený na kolečka a zalijeme 300 ml vody, přidáme koření podle chuti a…
Řapíky listů reveně kadeřavé známe pod názvem rebarbora a používáme je do moučníků, knedlíků a zavařenin. Tentokrát z nich připravíme kynutý koláč posypaný drobenkou,…
Ze všech surovin na korpus vypracujeme ručním šlehačem středně husté těsto. Na dno dortové formy (rozevírací, průměr 26 cm) vystřihneme kolečko pečicího papíru a na něj…
Kokosová mléka dejte nejméně na 5 hodin ztuhnout do ledničky, nejlépe je tam však nechte přes noc (nebo je tam ideálně dejte hned po přinesení z obchodu). Připravte…
Brambory velmi pečlivě omyjeme a dáme vařit, ale jen do poloměkka, scedíme je a nakrájíme i se slupkou na plátky silné asi 1,5 cm. Brambory naskládáme do pekáče…
Maso opláchneme a přes vlákno nakrájíme řízky. Každý řízek naklepeme osolíme a opepříme. Dvě třetiny sádla rozpálíme v pánvi, vložíme do něj připravené řízky a poobou…
Dobře očištěné bílé části pórku vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka. Pokrájíme na kousky. Uvaříme rýži. Do vymaštěné zapékací misky narovnáme…
Oloupanou cibulku a pórek nakrájíme na tenká kolečka a v kastrůlku nebo v zapékací misce osmahneme na tuku. Zalijeme šálkem horké vody nebo vývaru, přidáme sůl, špetku…
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme očistěná játra a za občasného zamíchání je ze všech stran orestujeme. Zalijeme smetanou, přidáme prolisovaný česnek,…
Ze všech surovin o pokojové teplotě vypracujeme těsto, je třeba ho hníst alespoň 10min, aby se složky dobře spojily. Poté zabalíme do potravinové fólie a necháme přes…
Krém: Jogurt, kešu a citronovou šťávu dejte co mixéru a dobře rozmixujte. Poté přidejte ostatní ingredience na krém a mixujte. Když je krém úplně hladký, nechte ho…
Troubu zapneme na 200 °C. Neloupaná jablka nastrouháme na velkých slzách. Lupínky rozmixujeme ručním mixérem, jen chvilku, ne na prášek. Smícháme s práškem do pečiva,…
Všechny sypké suroviny důkladně promícháme. Přidáme banán rozmačkaný vidličkou na kaši, olej a vodu a vymícháme středně husté těsto. To rozetřeme na plech vyložený…
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii. Poté ještě krátce prohněteme, vyválíme 0,5cm…
Ovocný koláč z jogurtového těsta je svěží a lehký dezert, který si zamilujete pro jeho jednoduchou přípravu a lahodnou chuť. Tento koláč kombinuje jemné jogurtové těsto…
Co víc naladí podzimní chutě, než spojení ořechů, jablek a brusinek? Toto trio dokonale zkombinujeme v moučníku, který potěší celou rodinu. Nadýchané těsto je plné…
Medové perníčky z žitné mouky, ozdobené bílkovou polevou, se stanou hitem letošních Vánoc. Do jejich vykrajování a zdobení můžete zapojit i vaše ratolesti, kterým budou…