Dort "černá & bílá"
Recept ještě nebyl hodnocenMouku promícháme s práškem do pečiva a 3 lžícemi kakaa, přidáme vejce rozetřená s cukrem, změklý rostlinný tuk, nebo máslo, zalijeme mlékem a umícháme polotekuté těsto. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mouku promícháme s práškem do pečiva a 3 lžícemi kakaa, přidáme vejce rozetřená s cukrem, změklý rostlinný tuk, nebo máslo, zalijeme mlékem a umícháme polotekuté těsto. …
Maso nakrájíme na kousky a v kastrolu nasucho opečeme do šeda. Podlijeme vývarem nebo vodou s kostkou bujonu, ale pouze do výšky masa, maso nesmí plavat!!! a dusíme do…
V míse vyšleháme tuk, vanilkovou dřeň a cukr (raději umletý najemno) do světlé pěny. V další míse smícháme prosátou mouku s mletými mandlemi. Moučnou směs přidáme do…
Vosí úlky jsou jedním z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví, které zaujme nejen svou chutí, ale i originálním vzhledem. Tyto sladké kousky se skládají z jemného…
Ovocný koláč z jogurtového těsta je svěží a lehký dezert, který si zamilujete pro jeho jednoduchou přípravu a lahodnou chuť. Tento koláč kombinuje jemné jogurtové těsto…
Výborná zeleninová večeře, která vypadá pěkně na talíři. Cherry rajčata plněná sýrovou náplní s bylinkami podáváme spolu s plátky opečené cukety, kterou ochutíme kari.…
Co víc naladí podzimní chutě, než spojení ořechů, jablek a brusinek? Toto trio dokonale zkombinujeme v moučníku, který potěší celou rodinu. Nadýchané těsto je plné…
Medové perníčky z žitné mouky, ozdobené bílkovou polevou, se stanou hitem letošních Vánoc. Do jejich vykrajování a zdobení můžete zapojit i vaše ratolesti, kterým budou…
Opět jedna zdravější verze lineckého cukroví, tentokrát z ječné mouky. Ječná mouka má specifickou, lehce oříškovou chuť a díky nižšímu obsahu lepku je lépe stravitelná.…
Spojení jemného oříškového těsta, ovocné marmelády a bohaté čokoládové polevy je neodolatelnou klasikou, která na svátečním stole nikdy nezklame. Toto cukroví je nejen…
Tradičně do těsta na perníčky používáme základní hladkou mouku. V tomto receptu však použijeme pouze mouku žitnou, která má více vlákniny a je mnohem zdravější.…
Vajíčka jsou tradičním velikonočním symbolem, který představuje znovuzrození. Připravit je můžeme i z perníčků, které nazdobíme čokoládovou a bílkovou polevou a…
Toto pečené kuře má díky kořenící směsi adžika výraznou chuť. Naplníme ho připravenou směsí a dozlatova upečeme. Kombinace medvědího česneku a hříbků je netradiční, ale…
Gnocchi jsou drobné knedlíčky původem z Itálie. Jejich základem bývají ricotta, mouka nebo brambory. Mohou mít tvar obláčků, oválný, diskovitý anebo i mušlovitý a jsou…
Jednoduchý a přitom tak dobrý. Tento koláč zvládnou připravit i vaši malí pomocníci. Korpus z křehkého těsta naplněný vyšlehaným krémem z vanilkového pudinku a vše…
Jednoduchý a přitom tak dobrý. Tento koláč zvládnou připravit i vaši malí pomocníci. Korpus z křehkého těsta naplněný vyšlehaným krémem z vanilkového pudinku a vše…
Letní koláč z čerstvého ovoce a sypké drobenky je jako stvořený pro horké dny. Rychlý a lehký, plný borůvek a šťavnatých jahod. Nepotřebuje žádné kynutí, ani válení…