Nugátové řezy s čokoládou

Suroviny

Těsto:
170 g rostlinného tuku
180 g moučkového cukru
220g polohrubé mouky
1, 5 lžičky prášku do pečiva
5 vajec
Krém:
250 ml mléka
2 balíčky piškotů - namletých
2 lžíce holandského kakaa
200 g másla
100 g moučkového cukru
rum či rumové aroma na ovonění
Na polití poleva z čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme nejdříve sníh.

  2. Žloutky s tukem a moučkovým cukrem utřeme do pěny a přidáváme mouku s práškem do pečiva.

  3. Nakonec vmícháme sníh z bílků a dáme do vymazaného a moukou vysypaného plechu.
    Pečeme cca na 180 stupňů, až se nelepí na špejli.

  4. Mezitím připravíme mléko, které svaříme s holandským kakaem a necháme zchladnout.

  5. Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáme nastrouhané piškoty, rum a mléko (kakao) a promícháme.

  6. Vzniklou směs rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus a nakonec polijeme čokoládou (poleva nebo rozehřátá čokoláda s omegou).

Komentáře k receptu Nugátové řezy s čokoládou

K receptu nejsou žádné komentáře.