Tvarohový srnčí hřbet

Jana Remkova Kuchařka:

Moučníky , Řezy 3 názory

32

Suroviny

4 vejce
90 g rostlinného tuku
250 g tvarohu (nízkotučný) - jinak dle volby
60 g dia cukru na pečení (pro nediabetiky 120g cukru)
200 g špaldové mouky (můžeš použít i polohrubou normální)
1/2 sáčku prášku do pečiva
citronová šťáva z půlky citronu
lískovooříšková poleva dr. Oetkera
mandlové lupínky na ozdobu
tuk na vymazání
mouka na vysypání formy
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vymícháme do pěny, přidáme postupně sladidlo, šťávu, tvaroh a tuk a po přidání každé složky pečlivě utřeme do hladka.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

  3. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě se sněhem vmícháme do tvarohové hmoty.

  4. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a ve vyhřáté troubě (180°C) upečeme dorůžova, podle trouby - já pekla asi 30 minut.

Poznámka

Roládu polejeme polevou (já použila lískovooříškovou dr. Oetkera) a posypeme mandličkami

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tvarohový srnčí hřbet

  • Marta Marta

    zásobila jsem se "zdravějšíma" moukama, takže určitě někdy vyzkouším, u nás je i tvaroh ve velké oblibě :yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Já to mám-myslím ty slepičky ještě od babičky a každý rok je opráším!:-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Super nápad. A ty krásné slepičky, ty jsou háčkované, že jo? Něco podobného mi darovala sousedka - její dcera je fanda háčkování. :yes::yes::-p

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo