Vepřový řízek s celerem

Dietní recepty DIA Doba přípravy: cca 30 min 17 názorů

Dietní recepty DIA Doba přípravy: cca 30 min 17 názorů

Suroviny 2 porce

2 plátky vepřové kýty (plec) po 90 g
sůl
pepř
150 g celeru
citronová šťáva
20 g rostlinného tuku (Zlatá Haná)
20 g cibule
2 lžíce strouhaného eidamu 30%
2 lžičky rajského protlaku
lžička oleje

Postup přípravy receptu

  1. Naklepaný řízek osolíme, opepříme a z každé strany opékáme na lžičce oleje asi 4 minuty.

  2. Celer nahrubo nastrouháme, zakapeme citrónem, osolíme a dusíme na rostlinném tuku, než zcela změkne, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli s rajským protlakem a ještě chvíli dusíme. Pokud je to potřeba, zalijeme malým množstvím vody.

  3. Na opečené maso rozetřeme připravenou směs, posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme pod grilem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-starší vydání DIA kuchařky

Toto jsou 2 porce.

Jedna porce zhruba obsahuje:

12g sacharidů, 25g bílkovin, 17g tuků.

Komentáře k receptu Vepřový řízek s celerem

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřový řízek celerové řízky vepřové řízky s celerem celer recepty recepty celer veprove rizky vepřový řízek s celerem a sýrem vepřové řízky na celeru vepřový řízek s celerovým salátem řízky s celerem mlety rizek s celerem vepřový plátek s celerem a citronem vepřové maso s celerem maso na celeru s rajským protlakem