Vepřový řízek s celerem

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 30 min 2 porce Dietní recepty , DIA 17 názorů

Suroviny

2 plátky vepřové kýty (plec) po 90 g
sůl
pepř
150 g celeru
citronová šťáva
20 g rostlinného tuku (Zlatá Haná)
20 g cibule
2 lžíce strouhaného eidamu 30%
2 lžičky rajského protlaku
lžička oleje
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Naklepaný řízek osolíme, opepříme a z každé strany opékáme na lžičce oleje asi 4 minuty.

  2. Celer nahrubo nastrouháme, zakapeme citrónem, osolíme a dusíme na rostlinném tuku, než zcela změkne, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli s rajským protlakem a ještě chvíli dusíme. Pokud je to potřeba, zalijeme malým množstvím vody.

  3. Na opečené maso rozetřeme připravenou směs, posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme pod grilem.

Poznámka

Zdroj-starší vydání DIA kuchařky

Toto jsou 2 porce.

Jedna porce zhruba obsahuje:

12g sacharidů, 25g bílkovin, 17g tuků.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 166 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřový řízek s celerem

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřový řízek celerové řízky vepřové řízky s celerem celer recepty recepty celer veprove rizky vepřový řízek s celerem a sýrem vepřové řízky na celeru vepřový řízek s celerovým salátem řízky s celerem mlety rizek s celerem vepřový plátek s celerem a citronem vepřové maso s celerem maso na celeru s rajským protlakem

Zapomněl/a jsem heslo