Perník na plech
Recept ještě nebyl hodnocenMilujete vůni perníčků? Potom si zamilujete i tuto perníkovou buchtu na plech. V receptu je použita celozrnná žitná mouka, díky které je moučník zdravější a vláčnější.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Milujete vůni perníčků? Potom si zamilujete i tuto perníkovou buchtu na plech. V receptu je použita celozrnná žitná mouka, díky které je moučník zdravější a vláčnější.…
Uděláme těsto z mouky, tvarohu, tuku a soli. Je vhodné ho udělat den dopředu a uložit do lednice.Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme cibuli nakrájenou na půlkolečka,…
Ve velké míse smícháme droždí, cukry, mouky a sůl. Rostlinné máslo rozpustíme a nalijeme do něj mléko. Počkáme, dokud směs nevychladne cca na 37°C a poté jí vlijeme do…
Řapíky listů reveně kadeřavé známe pod názvem rebarbora a používáme je do moučníků, knedlíků a zavařenin. Tentokrát z nich připravíme kynutý koláč posypaný drobenkou,…
Ovocné košíčky zpestří svým vzhledem každý sváteční stůl, nebo párty. Lahodí oku, jsou dobré, nejsou suché a dobře se servírují. Milují je dospělí i děti.
Z mouky, tuku, soli a a 3 polévkovych lžic vody vypracujeme hladké těsto a nechame vychladit asi 15 min v ledničce. Mezitím rozšlehame vejce se smetanou, podle chutí…
Cukr rozšleháme s vejci, přidáme med, tuk, mouku s práškem do pečiva a rukama vypracujeme těsto.Rozdělíme ho na 2 půlky, z každé vyválíme plát, každý zvlášť dáme do…
Ochutnejte toto cukroví inspirované arabskou kuchyní. Těsto je ovoněné růžovou vodou a náplň tvoří datle, máslo a aromatické koření. Cukroví můžete tvarovat speciálními…
Tento závin je dlouho vláčný díky tvarohu obsaženému v těstě. Z tohoto množství těsta můžete vytvořit 2-3 záviny a každý naplnit jinou nádivkou. Pokud vám část náplně…
Nejprve smícháme cukr, rozpuštěný rostlinný tuk Hera, vejce, mouku a kypřící prášek. Poté přidáme rozmačkaný banán a vločky. Lžičkou tvarujeme z těsta bochánky, které…
Mouku rozmícháme s práškem a prosijeme na vál. Přidáme cukr bez hrudek a rozemneme tuk. Pomocí vejce a trochy mléka rychle zpracujeme vláčné těsto. Těsto je vhodné k…
Žloutky vymícháme do pěny, přidáme postupně sladidlo, šťávu, tvaroh a tuk a po přidání každé složky pečlivě utřeme do hladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme…
Do mísy dejte bonbony marshmallow a přidejte vodu. Jsou dva způsoby jak se marshmallow dá rozpustit. 1. ve vodní lázni 2. v mikrovlnné troubě Pokud zvolíte…
Maso nakrájíme na kousky a v kastrolu nasucho opečeme do šeda. Podlijeme vývarem nebo vodou s kostkou bujonu, ale pouze do výšky masa, maso nesmí plavat!!! a dusíme do…
Tuk utřeme s cukrem do pěny, žloutky postupně zatíráme jeden po druhém a nakonec přidáme celé vejce. Droždí rozdrobíme, vmícháme mouku a lehce promícháme s tuhým sněhem…
Dobře odležené maso nakrájíme na větší kousky. Opečeme jej na tuku, přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme pouze zesklovatět, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme do…
Polévkovou zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rozehřejeme tuk, na něm podusíme zeleninu, brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, kerblík…
Brambory velmi pečlivě omyjeme a dáme vařit, ale jen do poloměkka, scedíme je a nakrájíme i se slupkou na plátky silné asi 1,5 cm. Brambory naskládáme do pekáče…
Všechny mouky důkladně promícháme. Šest lžic této směsi promícháme s cukrem a rostlinným tukem a vypracujeme drobenku. Do zbývající moučné směsi vmícháme xanthan,…
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme očistěná játra a za občasného zamíchání je ze všech stran orestujeme. Zalijeme smetanou, přidáme prolisovaný česnek,…
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, žloutkem a tukem a zpracujeme na hladké těsto. Vyválíme tenký plát, který položíme do ploché vymaštěné a strouhankou vysypané…
Celá vejce, cukr a vanilinový cukr utřeme ve větší míse do pěny. Přilijeme rozpuštěný vlažný tuk a promícháme. V mouce rozmícháme skořici a prášky do pečiva. Nastrouhaná…
Gnocchi jsou drobné knedlíčky původem z Itálie. Jejich základem bývají ricotta, mouka nebo brambory. Mohou mít tvar obláčků, oválný, diskovitý anebo i mušlovitý a jsou…
Falešná svíčková: Do kastrolu vložíme tuk nebo máslo, na hrubším struhadle nastrouhanou zeleninu, pokrájenou cibuli a špek. Osolíme, přidáme koření a na mírném ohni…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami