Vánoční dort s tvarohovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenPředehřejte troubu na 180 °C a formu o průměru asi 18-20 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Dno formy vyložte pečicím papírem.Připravte těsto na korpus tak, že v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Předehřejte troubu na 180 °C a formu o průměru asi 18-20 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Dno formy vyložte pečicím papírem.Připravte těsto na korpus tak, že v…
Sypaná tvarohová buchta patří mezi ty moučníky, které hravě a snadno zvládne i začátečník v kuchyni. Není potřeba vypracovávat žádné těsto. Sypkou směs jednoduše…
Vláčná tvarohová buchta se skvěle hodí ke kávě i jako rychlé pohoštění pro návštěvu. Na odměření surovin na těsto stačí hrníček, není potřeba nic vážit. Výsledkem je…
Máte chuť na kakaový strouhaný koláč jako od babičky? S tímto receptem ho snadno zvládnete. Jemná tvarohová náplň a strouhané kakaové těsto tvoří skvělou kombinaci,…
Tuňáková pomazánka je jednoduchá a opravdu výborná. Perfektně se hodí do redukčního jídelníčku, obsahuje totiž velké množství bílkovin a malé množství tuku. Neváhejte a…
Jemné palačinky plněné nadýchanou tvarohovou hmotou odlehčenou sněhem z bílků se zrovna rozplynou na jazyku. Můžeme podávat jako dezert po lehkém obědě nebo jako lákavou…
Lučina je základem mnoha pomazánek a je oblíbená hlavně pro svojí svěží chuť. Z pouhých dvou surovin si ji můžete připravit i u vás doma. Lučina z tvarohu a zakysané…
Pravé české koláče z kynutého těsta zvládne hravě i začátečník. Nejprve necháme vykynout vláčné těsto, poté vytvarujeme koláčky, které naplníme jemným tvarohem nebo…
Dezert jak z luxusní cukrárny připravíte jen z několika dostupných surovin. Pudinkové řezy s výraznou marmeládou a kopcem šlehacky na křupavém listovém těšte nadchnou…
Bábovky se u nás těší velké oblibě i díky jejich rychlé přípravě a bezpočtu variant. Vyzkoušejte si upéct bábovku podle tohoto receptu, která díky tvarohu v těstě…
Chutný pohár, který jistě potěší nejednoho hosta. Tyto dezerty se začínají objevovat stále častěji. Jsou krásné pro oko, lahodné svou rozmanitou skladbou navrstvených…
Jemné těsto s tvarohem je doplněno sladkými višněmi a křupavými oříšky, které vytvoří dokonalou kombinaci pro zimní období. Tato štola je ideální na slavnostní stůl, ať…
Mezi oblíbené kynuté buchty můžeme zařadit dvojctihodné koláče, což je jiný název pro moravské koláče. Jejich specifikem je použití dvou druhů náplní. Tvarohová uvnitř…
Tvaroh ušleháme s majonézou nebo máslem a vmícháme nastrouhanou nivu. Dochutíme malou troškou kečupu nebo rajčatového protlaku a utřeným či lisovaným česnekem. Potíráme…
Tvarohová holandská pomazánka se sýrem a cibulí, dochucená sójovou omáčkou, se skvěle hodí nejen ke svačině, ale také na chlebíčky či jednohubky, které zdobíme dle…
Šunkové závitky s křenem jsou klasickým předkrmem, který nesmí chybět na slavnostním stole. Spojení jemné šunky, výrazného křenu a tvarohového krému vytváří dokonalou…
Jednohubky s tvarohovo-salámovou pomazánkou můžete originálně dozdobit mašličkami ze salámu a oliv. Poskládané plátky salámu, uložené v naříznutých olivách a dozdobené…
Z mléka a pudinku uvaříme hustější pudink. V míse si připravíme tvaroh, do kterého přidáme cukr, vanilkový cukr a po lžících vmícháme ještě teplý pudink. Krém necháme…
Využití tvarohu v kuchyni je velice rozmanité. V období masopustu z něj můžete připravit třeba smažené koule, na povrchu posypané moučkovým cukrem. Díky rumu v těstu…
Pomazánka z nivy a s česnekem? Lehce nevšední spojení, které ale chutná naprosto skvěle. Vyzkoušejte tuto do pěny našlehanou pomazánku, ideální na topinky a jednohubky…
Sardinková pomazánka podle ČSN patří mezi osvědčené klasiky české studené kuchyně. Tvarohová pomazánka s máslem, sardinkami a cibulí má vyváženou chuť, která nejlépe…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a ve vroucí osolené vodě uvaříme. Mezitím očistíme ředkvičky a najemno je nastrouháme. Uvařené brambory necháme vychladnout a…
Troubu předehřejeme na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. těsto: Mouku přes síto prosejeme na pracovní desku, přidáme ostatní sypké suroviny a promísíme. Uděláme důlek,…