Kynuté ovocné knedlíky
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravit ovocné knedlíky z kynutého těsta není vůbec tak těžké, jak to vypadá! Odměnou nám bude talíř lákavých nadýchaných knedlíčků, sypaných strouhaným tvrdým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 489 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,80 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 7 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1,40 g |
– cukry | 1,40 g |
––– laktóza | 1,40 g |
Připravit ovocné knedlíky z kynutého těsta není vůbec tak těžké, jak to vypadá! Odměnou nám bude talíř lákavých nadýchaných knedlíčků, sypaných strouhaným tvrdým…
Jahodové knedlíčky ze snadného tvarohového těsta se vždycky povedou. Rychle připravené, nedají moc práce a v období jahod se tento recept může hodit každému, kdo má rád…
Ovoce začíná mít poctivou plnou chuť a byl by hřích toho nevyužít. Připravte si s námi českou klasiku v podobě babiččiných blbounů. Kynuté ovocné knedlíky jsou v sezóně…
Pokud se chystáte na sběr jahod nebo borůvek, případně jste od někoho ovoce dostali, určitě musíte vyzkoušet tento recept na kynuté borůvkové knedlíky. Jsou lehoučké,…
Malé vařené knedlíčky z kynutého těsta v sobě skrývají voňavé a sladké jahody. Na talíři knedlíčky podáváme posypané strouhaným tvarohem nebo kysanou smetanou s…
Recept na jeden z nejznámějších koláčů, který k nám doputoval až z anglicky mluvících zemí. V průběhu let u nás zdomácněl a jedno je jisté, s tímto koláčem plněným…
Jednoduché tvarohové těsto na knedlíky je příjemně tvárné a nelepivé. Hotové knedlíky plněné oblíbeným sezónním ovocem jsou pak lákadlem pro děti i dospělé. Dozdobit je…
Jídlo, které zbožňují nejen děti, ale i dospělí. Jahodové knedlíky jsou skvělá letní dobrota, navíc jsou snadné na přípravu a s náplněmi a posypkami můžete…
Další z řady receptů na výborné kynuté knedlíky. Přípravu nám tentokrát usnadní použití domácí pekárny. Připravené těsto je výborně propracované a knedlíky připravené na…
Ovocné knedlíky se sezónním ovocem jsou naprostá lahůdka. Ať už s meruňkami, borůvkami nebo třeba jahodami, patří mezi rodinné stříbro československé kuchyně. Jsou…
Smažené bochánky nadýchané jako polštářek, to jsou oblíbené bavorské vdolečky. Tradičně podávané se švestkovými povidly a tvarohem či šlehačkou. Pokud chcete změnu,…
Balkánský sýr známý svou bílou barvou a slanou chutí využijeme do salátů, polévek i těstovin. K jeho přípravě stačí jen tvaroh, sůl a týden odpočinku v lednici. Díky…
Mléko lehce ohřejeme a do menší části vlažného mléka dáme lžičku cukru (z odváženého množství), rozdrobíme droždí, překryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.Do mísy…
Mléko svaříme s olejem a solí, pak stáhneme plamen a vsypeme naráz všechnu mouku. Mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny a pak odstavíme.Necháme prochladnou,…
Změklé máslo promícháme s cukrem, moukou a strouhaným tvarohem.3/4 takto vzniklé drobenky namačkáme rovnoměrně do dortové či koláčové formy, dáme vrstvu ovoce a…
Mouku smícháme s droždím, cukrem a solí. Přidáme máslo (olej), vejce a ¾ mléka. Začneme mísit těsto a podle tuhosti přidáme zbytek mléka. Když se nechytá mísy, necháme v…
Těsto pořádně prohněteme, v dlani uděláme placičku (pokud se těsto lepí, namočte si malinko ruce), vložíme jahodu a zavřeme.Uválíme kuličky (mě vyšlo 10 ks) a vložíme do…
Spojíme všechny přísady na těsto.Těsto rozdělíme na dvě části a z každé uválíme váleček.Rozdělíme na plátky, do každého plátku vložíme jahodu a pořádně spojíme.…
Z těsta upečeme palačinky, které potřeme hruškovými povidly a posypeme najemno nastrouhaným tvrdým tvarohem. Svineme a pocukrujeme. Velmi dobré jsou v kombinaci se…
Knedlíky jsou v české kuchyni nepostradatelné a každý je má rád. A co teprve ty tvarohové s ovocem, zalité máslem. To je teprve symfonie chutí! Připravte si je i Vy.…
Proč nevyužít křehkou jarní rebarboru jako náplň do sladkých knedlíků? Sladkokyselá rebarbora nám toto jídlo příjemně ochutí. Doplněné tvarohem a zalité máslem nám…
Jednoduché a nenáročné. Takové jsou jemné knedlíky plněné ovocem, dle receptu jedné z největších českých kuchařských hvězd, a to Zdeňka Pohlreicha. Během chvíle vykouzlí…
Mouku prosejeme do mísy, smícháme se špetkou soli a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme ho špetkou cukru a zalijeme troškou vlahého mléka.…
Těstoviny uvaříme dle množství strávníků podle návodu na obalu. Nastrouháme tvaroh, který lehce promícháme se lžičkou moučkového cukru. Na talíř servírujeme těstoviny,…
Přidáno před 23 minutami
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Některé odrůdy papriky lze úspěšně pěstovat i na balkoně. Pro bohatou úrodu však potřebují zvýšený přísun živin a tepla
Iva Trhoňová prozrazuje, co je Kouzlem domácí pekárny aneb Jak na pečivo snadno a skoro bez práce
Holka u plotny radí: Bílkovo-máslový krém je lehký, přesto luxusní. Jak ho mít perfektní?