Vepřové maso s banánem - kýta
Recept ještě nebyl hodnocenSádlo dáme na pánev, nakrájíme cibuli a zamícháme se sádlem, pak to dáme osmažit.Naklepeme maso, smažíme s cibulí do zlatova, pak dáme maso na talíř, přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sádlo dáme na pánev, nakrájíme cibuli a zamícháme se sádlem, pak to dáme osmažit.Naklepeme maso, smažíme s cibulí do zlatova, pak dáme maso na talíř, přidáme…
Česnek utřeme se solí a smícháme ho s kořením. Přidáme trochu oleje a vzniklou kašičkou potřeme očištěnou jehněčí kýtu. Pak ji pokapeme rozehřátým máslem a necháme do…
Smícháme mléko s vejcem, moukou a zbytkem přísad. Metličkou vyšleháme hladké těsto. Necháme chvíli odpočinout. Smažíme na na pánvi s kapkou oleje. Jakmile usmažíme…
Kuřecí prsíčka naklepeme a posypeme solí, malinko pepřem, a navrch posypeme tymiánem, celé zalijeme olivovým olejem a dáme do lednice trochu uležet...(podle času). Na…
Připravíme rajskou omáčku. Cibulku a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev očistíme a nakrájíme na menší kostky. Na másle osmahneme česnek, cibulku, mrkev a slaninu, vše…
Důkladně vyčištěné jehněčí maso si na čtyři hodiny necháme odležet ponořené ve vychladlém zeleninovém vývaru se zeleninou (petržel i s natí, celer, mrkev, cibule). …
Nejprve rozehřejeme troubu na 220 - 250°C.Hermelín obalíme v rozšlehaném vajíčku a kuskus na něj navlhčenýma rukama pevně přitiskneme a zopakujeme celé ještě jednou, aby…
Čočku namáčím na dvě hodiny, pak k ní přidám vrchovatou lžičku tymiánu a vařím do měkka, Nakonec ji osolím a opepřím. Do mísy nakrájím ledový salát, rajčata a cibulku,…
Z masa uděláme plátky, které nasolíme a posypeme tymiánem. Na každý plátek položíme slaninu, sýr a kolečka pórku. zabalíme a zavážeme nití. Dáme uležet aspoň na 1…
Omáčka: Najemno nakrájenou cibuli a česnek zesklovatíme na oleji. Loupaná rajčata nakrájíme na menší kousky. Nakrájená rajčata, šťávu v níž byla rajčata naložena a…
V hluboké pánvi rozehřejeme na větším plameni olej a na něm orestujeme maso nakrájené na velikost soust. Přidáme sušené bylinky a pod pokličkou podusíme, aby bylo maso…
Nudličky uvařte dle návodu v zeleninovém vývaru s oblíbeným kořením. Poté je slijte, vymačkejte z niche přebytečnou vodu a nechte vychladnout. Celer očistěte,…
Mleté maso orestujeme se sladkou paprikou, přidáme kečup, vodu a koření. Podusíme. Ke konci přidáme česnek. Špagety vaříme dle návodu. Pak vše smícháme.
Zemiaky očistíme a narežeme na kolieska hrubé asi ½ cm.Do vymasteného pekáča navrstvíme polovicu zemiakov, osolíme, okoreníme.Na zemiaky uložíme jemne osolené kuracie…
vymažeme máslem a začneme si připravovat bylinkové máslo. Do misky nastrouháme na jemno citronovou kůru z poloviny citronu, přidáme máslo, česnek, majoránku, tymián,…
Pastiňák, celer a patizon oloupeme, pokrajíme na kusy a vložíme do zapékací mísy nebo pekáče. Proložíme snítkami rozmarýnu, pokapeme olivovým olejem, lehce podlijeme…
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká, cca ½ cm kolečka, šalotku, rozmarýn, tymián a bazalku nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme, feferonku také na malé kousky a…
Kotletky jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Odložíme stranou, mezitím si ty větší lišky nakrájíme na drobno, menší necháme vcelku. Na rozpáleném tuku zpěníme…
maso nakrájíme na nudličky, vložíme do marinády (mimo šlehačky) a necháme den dva odležet. Poté podusíme, přilijeme šlehačku a prohřejeme.
Maso otřeme vlhkou utěrkou, osolíme, mírně opepříme a na směsi másla a oleje opečeme ze všech stran pěkně dočervena. Přendáme do pekáčku (já jsem pekla v remosce), tuk…
Čočku namočíme na 2 hodiny do teplé vody.Klobásy nakrájíme na slabá kolečka, cibuli na kostičky.Cibuli osmahneme do zlatova, přidáme klobásky a asi 5 minut restujeme,…
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a potřeme utřeným česnekem. Dáme do ledničky alespoň na 1-2 hodiny uležet.Na pánvi rozehřejeme…
Těsto rozválíte dost na tenko do kruhu - do velikosti formy cca 25 cm. Okraje nemusí být. Propícháte vidličkou a v troubě vyhřáté na 200 st. asi 10 minut zapečete.…