Dýňová polévka s liškami

1974andrea Kuchařka:

Polévky 19 názorů

521

Suroviny

1/2 dýně hokkaido
1 brambor
1 cibule
100 slaniny
hrst lišek ( popř. hlívy)
1 stroužek česneku
2 snítky tymiánu
1-1,5 l bujónu nebo vývaru
50 ml smetany na vaření
kousek másla
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dýni zbavíme semen, neloupeme a nakrájíme na kostky.

  2. Oloupaný brambor si také pokrájíme, cibuli a slaninu na kostičky.

  3. Na másle si orestujeme cibuli, pak slaninu, přidáme dýni, brambor, tymián, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Uvaříme do měkka, větvičky tymiánu vyjmeme, vše rozmixujeme tyčovým mixerem, vložíme lišky, rozmačkaný česnek, smetanu a vaříme ještě 5-10 minut, podle velikostí hub.

  4. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s vypraženou slaninou.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dýňová polévka s liškami

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo