Zapečená jogurtová kýta

Iljusa Kuchařka:

Vepřové maso 6 názorů

511

Suroviny

vepřová kýta
500 ml jogurtu
cibule
paprika čerstvá
sůl
pepř
tymián (čerstvý)
koření dle chuti
brambory (nové) vařené ve slupce
olej
mléko
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso (nakrájené na plátky a naklepané) naložíme do jogurtu, v němž jsme rozmíchali koření, špetku soli a necháme uležet v lednici nejlépe 24 hodin.

  2. Brambory uvaříme ve slupce. Do pekáčku dáme na dno trochu oleje, jednu vrstvu brambor, papriku na kolečka, cibuli, osolíme, opepříme. Poklademe plátky masa, na maso brambory, cibuli, papriku.

  3. To vše zalijeme zbytkem jogurtu (z naloženého masa), který jsme naředili trochou mléka (asi 150 ml).

  4. Osolit, opepřit, zasypat čerstvým tymiánem (popř. jinými bylinkami), přikrýt alobalem a pečeme asi hodinu. Pro kůrku můžeme před dopečením alobal odstranit.

Poznámka

Tento receptík vznikl náhodou, původně jsem chtěla kýtu obalit na řízky, ale časová tíseň mne donutila k tomuto receptu :-)Bylo to určitě dietnější a chutnalo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečená jogurtová kýta

  • Jenda1 Jenda1

    Ilonko, "aintopf" recepty používám v časové tísni;-), tato kombinace je mi známá:-p:-p.
    Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Iljušo:-)znám v obdobném provedení:-p a proto můžu poslat boďku již dnes,dříve než dojde k vyzkoušení tvé variace;-):-) Jo a fotečky :yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa(autorka receptu)

    Jani, proto jsem to hodila do jogurtu, nám se také zdá suchá, ale jak se říká, darovanému koni ..... :-)
    Zítra, až bude vidět (teď bych toho moc nevyfotila :-)) pošlu foto bylinkové zahrádky z balkonu. Vše pěstuji ze semínek, co koupím jako sazeničku (v supermarketech) ihned přesazuji, ale vše je stejně zásluha mého muže, je v inv. důchodu, tak je to jeho malá radost ;-) a já si říkám, když už na tom balkoně "hulí" tak ať to tam také zalévá:-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Já pořád žasnu, kde berete všechny ty byliny doma. Já jsem si sice koupila něco, ale pokud to nepoužívám každý den, tak to zvadne a není to zase tak levné:-S Koupila jsem si bazalku, taky zvadla. Co nezvadlo, jsem honem zamrazila. Tymián, než jsem stačila použít, byl na tom stejně:-( Teď by se mi, jak vidím, hodil, no, ale co se zbytkem. Recept vypadá moc dobře, ikdyž kýta se mi zdá suchá, ale ještě mám nějakou v mražáku a je třeba ji zkonzumovat.;-):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ilonko,moc pěkný fotky a tu dobrou chuť si docela živě dovedu představit a jistě vyzkouším:-pPosílám ti boďana:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Iljušo, posílám bod a ukládám, moc se mi líbí recept.Co nejdřív vyzkouším . Fotky jsou moc hezké.:-D:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: aintopf nalozene maso v jogurtu zapecene veprova kyta v jogurtu zapečené maso s jogurtem naložené maso v jogurtu zapečená vepřová kýta vepřová kýta zapečená vepřová kýta s jogurtem platky masa v jogurtu zapecene vepřová kýta jogurt naložení masa v jogurtu vepřové maso recepty zapečené s jogurtem vepřové maso naložené v jogurtu maso zapečené s jogurem kyta s jogurtem maso zapečené s jogurtem jogurtoé zapečené brambory zapečené brambory recept vepřová kýta s bramborem naložené maso v jogurtu s tymiánu

Zapomněl/a jsem heslo