Grilované placaté kuře za milión dolarů

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Grilování 6 názorů

Suroviny

1 pěkné kuře
sůl
pepř
1/2 kelímku zakysané smetany
1 větší šalotka
1 citrón
4 celé krajíce chleba
4 stroužky českého česneku
svazeček tymiánu
4 bobkové listy
5 lžic olivového oleje
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou šalotku nastrouháme na struhadle s malými očky na kaši.
    Zakysanou smetanu v misce smícháme s nastrouhanou šalotkou, lžící oleje a 1 lžičkou nastrouhané citrónové kůry a odložíme do chladu.

  2. Kuře položíme prsíčky dolů a nůžkami na drůbež ho nejprve rozstřihneme a pak odstřihneme hřbetní kost i s biskupem. Poté kuře rozložíme na placku, z obou stran osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z poloviny citrónu.

  3. Na rozpálený gril rozložíme do čtverce čtyři krajíce chleba. Na každý krajíc položíme trochu rozmáčklý stroužek česneku, jeden bobkový list a pár snítek tymiánu. Pak každý krajíc pokapeme olejem.
    Na takto připravené krajíce chleba položíme placaté kuře. Na povrchu kůži celého kuřete potřeme ochucenou zakysanou smetanou.
    Gril přiklopíme poklopem a bez odkrývání a obracení necháme kuře 45 -55 minut grilovat. Po této době je kuře měkké, zlatavé a připravené k servírování.

Poznámka

Krajíce chleba se kupodivu pod kuřetem nepřipálily, byly z nich topinky provoněné bylinkami.

Recept jsem našla na německé stránce Chefkoch.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 156 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilované placaté kuře za milión dolarů

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    suppyn: Gril obsluhoval manžel, tak jsem ho vyslechla a byla to metoda nepřímá, uhlí měl pouze po stranách grilu ;-)

    Odpovědět

  • suppyn suppyn

    Prosím... grilujete přímou, nebo nepřímou metodou?

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    1974andrea: Andy, má být po celou dobu 180°C. Jen jestli budeš zkoušet, tak já bych příště přidala do té zakysané smetany na potření ještě nějaké výraznější koření, určitě s tím ještě budeme experimentovat ;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Jituš, máš gril s teploměrem? Kolik °C by mělo asi být v grilu po celou dobu?

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    mysulka: děkuji :-D:-D

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    Ta fotka je úžasná :-D, kuřátko vypadá jako když se stydí ;-):yes:

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo