Paštika z bedel
Recept ještě nebyl hodnocenKloboučky bedel očistíme a nakrájíme s cibulí, slaninou a česnekem na kousky. Rozehřejeme na pánvi olej se slaninou a vyškvaříme ji. Přisypeme cibuli a necháme s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kloboučky bedel očistíme a nakrájíme s cibulí, slaninou a česnekem na kousky. Rozehřejeme na pánvi olej se slaninou a vyškvaříme ji. Přisypeme cibuli a necháme s…
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se nekroutily při smažení.Na drobně pokrájeném špeku osmažíme na kostičky pokrájenou cibuli, ke které…
Mini kuřátka omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a prosolíme je ze všech stran. Česnek si prolisujeme. Bylinky omyjeme, otrháme lístečky a pokrájíme nadrobno. Do misky…
krkovici jsem potřel třeným česnekem, okořenil, a dal na den odležet do mísy s olejem. V den přípravy jsem krkovici jenom nechal okapat od oleje, a vyválel v mouce. Pak…
Filety z tresky (rozmrazené) osušíme, potřeme marinádou ze šťávy a trošky jemně nastrouhané kůry jednoho citronu, smíchané se lžící a půl oleje, jemně nasekaným česnekem…
Na hluboké pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm po plátcích očištěnou hlívu na dobu cca 5 minut. Orestované houby vyjmeme z hluboké pánve a necháme na kuchyňské…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme cca 20min. odležet. Poté obalíme ve strouhánce a osmažíme na troše tuku jako řízky. V…
Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Přendáme ho do pekáčku, přidáme tymián a mírně podlijeme. Pekáček přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby - na cca…
Na rozpuštěném másle s olejem si v hrnci necháme dozlata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme jíšku. K jíšce přidáme…
Zeleninu a maso si nakrájíme na malé kousky a společně s vodou a tymiánem dáme péct tak na 220°C asi tak hodinku a půl. Pekla jsem v uzavřené nádobě. Hlídat vodu! Po…
Namočenou cizrnu uvařte doměkka. Oloupaný česnek rozmáčkněte plochou nože a nasekejte. V pánvi rozehřejte olej, osmahněte osolená, opepřená a moukou poprášená prsa.…
Příprava: Jemně nasekáme oloupanou cibuli a česnek. Na hrubo nastrouháme citronovou kůru. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kostky. Maso nakrájíme asi na 50 g…
Zajímavé slané vafle z těsta se špenátem budou příjemnou večeří doplněné volským okem nebo šunkou. Majitelé vaflovačů mají konečně možnost uplatnit je i jinak než na…
Opláchnutý jazyk vložíme do vařící osolené vody s bobkovým listem, novým kořením, tymiánem a uvaříme do měkka. Jazyk vložíme do studené vody, oloupeme a nakrájíme napříč…
Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu mrkve a na ní brambory, osolíme, posypeme tymiánem a dáme vždy kousek másla. Takto…
Na másle zpěníme cibuli, přidáme maso, osmahneme, podlijeme vínem, přidáme kečup, okořeníme, podusíme. Nudle uvaříme běžným způsobem a smícháme je s masovou směsí. Vše…
Špalíky oháňky uvaříme se solí a pepřem téměř doměkka - z vývaru pak doděláme polévku.Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky a stejně připravíme i cibuli. Vše…
V kastrůlku rozehřejeme polovinu másla, přidáme hříbky a podusíme je doměkka (na skus). Osolíme a dáme stranou. V silnostěnném kastrolu rozpustíme zbylé máslo a maso na…
Na slanině osmahneme cibule, vložime naporcovaného zajíce, okořeníme, po chvíli podlijeme a dusíme doměkka. Maso vyndáme, omáčku zaprášíme moukou, přidáme víno a podle…
Cuketu pokrájíme na plátky, které následně zprudka osmažíme na trošce oleje na skus a dozlatova. K cuketě přidáme krátce osmažit na jemno nasekané dva stroužky česneku,…
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a naklepeme.V misce uděláme marinádu z oleje - cca 50 ml. Dále přidáme čerstvý (může být i sušený) rozmarýn a tymián. Prolisujeme česnek a…
Propláchneme pohanku a zpaříme (zalejeme vroucí vodou a necháme pod pokličkou nabobtnat). Na pánvi rozpálíme olej a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a papriku. Zlehka…
Omytou a odblaněnou kližku prošpikujeme polovinou uzené slaniny, druhou polovinu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a kližku ze všech stran orestujeme. Vše vložíme do…
Z peknej hlávky kelu oddelíme asi 10 vrchných listov, zvyšok hlávky rozpolíme a vyberieme hlúbik.Všetko dáme na 3 minúty blanšírovať do veľkého hrnca s osolenou vriacou…