Ovocné kuře na pálence se sýrovou krustou

jahoda Kuchařka: jahoda

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

4-5 kuřecích stehen vykostěných
4 jablka
2 cibule
máslo (na pánev a do zapékací misky)
1 lžička přírodního třtinového cukru
1-2 lžíce slivovice
5 lžic smetany
4-5 lžic strouhanky (nejlépe kukuřičné)
20 dkg sýru ementál
sůl
pepř
špetka tymiánu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na másle orestujeme na klínky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené jablka a ještě spolu restujeme.

  2. Samostatně na másle rychle orestujeme vykostěná na naporcovaná stehna z obou stran. Přidáme třtinový cukr, promícháme a necháme zkaramelizovat.

  3. Přidáme cibuli s jablky, osolíme, opepříme, pokapeme pálenkou, promícháme a chviličku na pánvi podusíme, aby se vůně pěkně spojily.

  4. Vše přendáme do máslem vytřené zapékací misky, polijeme smetanou, posypeme směsí strouhaného sýra, strouhanky a tymiánu.

  5. Pečeme nejdříve zakryté na 180°C, ke konci odkryté, dokud se neupeče pěkná krustička.

  6. Kuře se nepodlévá, o veškerou šťávičku se postarají jablka.

Poznámka

Jablkových variant na kuře jsem pár našla, přidávám do podobných.

Nejblíže je recept Isahu, zvažovala jsem přidání fotky, ale tuším, že Isahu pozměnila právě tento originál receptu, který mě zaujal, tak si dovolím jej dát samostatně, množství surovin jsem si trochu přizpůsobila.(Doufám, že se Isahu nezlobíš)

Všechny uvedené ingredience dělají kuře velmi jemné chuti a pálenka po odpaření kuře lehce a příjemně ovoní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ovocné kuře na pálence se sýrovou krustou

  • mysulka mysulka

    :-p:yes::yes: mňam;-):-K

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Elizo, ve zdravé výživě kupuji já, jinak nevím. Přímo se tak jmenuje. Pokud budeš mít chuť, tak určitě vyzkoušej a pálenky se nemusíš bát. To ale určitě znáš;-). Kuře je hodně jemné chuti. Přesně jak píšeš, dříve se vařilo pořád dokola to stejné, ale já si teď vybírám - buď kuře ostré, pikantní, nebo naopak jemné, ovocné chuti, kde i např. česnek by tu chuť narušil.:-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(neregistrovaný)

    Eliza-Billa nebo Penny market.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Vypadá to na báječnou baštu...:-p Pamatujete, jak v před-internetové době člověk nevěděl, co pořád vařit?? Tak to už se nám, předpokládám, nestane. ;-):yes:
    Ještě se zeptám... Zaujala mě kukuřičná strouhanka - znám a mám kukuřičnou mouku různě mletou, škrob, corn-flakes... Ale o strouhance jsem neslyšela. Ve zdravé výživě, nebo i v supermarketech...:-? Láká mě vyzkoušet...;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    zase další paráda:-8:yes::-K která si říká o uložení a následnou realizaci;-):-D:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: ovocné plátky kukuricna palenka pálenka z cukru pálenkaz cukru kuře isahu kuře pečené kuře s jablky penny recept přírodní plátek s krustou kukuřičná slivovice je pálenka zdravá recept kuře kukuřičná strouhanka přírodní kuře

Zapomněl/a jsem heslo