Rajčatová esence

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: cca 9 hodin 4 porce Polévky 2 názory

Suroviny

2,5 kg zralých masitých rajčat
1 stonek řapíkatého celeru
1 šalotka
1/2 bulvy fenyklu
1 stroužek česneku
2 snítky tymiánu
hrst bazalky
1 lžíce třtinového cukru
2 špetky kajenského pepře
5 kapek worcesterské omáčky
3 kapky tabasca
1 lžíce mořské soli
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nakrájíme nahrubo. Celer, šalotku, fenykl a česnek nadrobno. Tymián a bazalku posekáme.

  2. Všechny suroviny smícháme, zakryjeme fólií a necháme 6 hodin marinovat.

  3. Po odležení zlehka projedeme tyčovým mixerem - nesmí vzniknout kaše.

  4. Přes mísu dáme plátno a připevníme. Do plátna vlijeme směs. V chladnu necháme samovolně vykapat - nemačkáme.

  5. Vykapanou dužinu můžeme použít na přípravu čatní nebo pod maso.

  6. Čirou esenci dáme vychladit a podáváme.

Poznámka

Ochutnáte rajčata tak, jako nikdy a pochopíte, proč se jim říká rajská jablíčka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rajčatová esence

Tématické fráze: paprikovo rajčatové čatní recept ze zralých rajčat