Vývar z volské oháňky

Polévky Doba přípravy: 3 hod 30 min 5 názorů

Polévky Doba přípravy: 3 hod 30 min 5 názorů

Suroviny 4 porce

750 g volské oháňky od špičatého konce
2 lžíce oleje
1 cibule
2 mrkve
150 g celeru
1 pórek
4 rajčata
2 lžíce másla
1 lžička celého pepře
1 bobkový list
1 hřebíček
lžička soli
stroužek česneku
špetka tymiánu
50 ml suchého sherry

Postup přípravy receptu

  1. Volskou oháňku nechte nasekat na dvoucentimetrové kousky. Olej zahřejte na vyšší teplotu, oháňku opečte do tmavohněda, přilijte 1 l vody, přikryjte a vařte 2 hodiny.

  2. Cibuli a zeleninu očistěte, nakrájejte na malé kousky a na másle osmahněte do zlatova. Přidejte koření a sherry. Maso vyjměte, vykostěte, kosti vařte dalších 60 minut.

  3. Vychladlé maso nakrájejte na malé kostičky. Polévku pomalu slijte přes jemné plátno, aby byla čirá. Vložte maso, zahřejte, ochuťte a podávejte.

Poznámka od kuchařky

Tuk seberte, až když vývar vychladne.

Komentáře k receptu Vývar z volské oháňky

  • Majkaa Majkaa

    Na to, že by měl být vývar čirý, tak je hnědý:-O Taky dávám neloupanou cibuli a zeleninu v celku, tak, jak Casino:-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    té vody je málo, musí se dolévat, ten litr se za tu dobu vaření vyvaří:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    1974andrea:
    No co?:-)
    No vyhodit, že ;-)
    Stojí psáno: "Polévku pomalu slijte přes jemné plátno, aby byla čirá."

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Nějak tam chybí, co s tou osmahnutou zeleninou s kořením a sherry. Přidá se ještě vařit ke kostem nebo už jenom jako vložka do hotového vývaru? ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    "nechte nasekat na dvoucentimetrové kousky."
    " maso nakrájejte na malé kostičky."
    No, někde jste se patrně sekl, že :-)

    Litr vody? Tož to bude síla! :-O:-)
    Ale líbí se mi, že nepočítáte pepř po kusech:yes:
    ***
    Není nezbytné do VÝVARŮ zeleninu krájet...
    ...a cibule se vaří NELOUPANÁ:yes: natož aby se smažila do zlatova:no: (nevaříme cibulačku, že:-) Snad pouze rozpůlit a řeznou plochu "spálit" na nasucho (pro lepší barvu vývaru):yes:
    ***
    OT
    Na oddělení tuku se dá koupit konvička
    https://www.google.cz/search?ei=-1rhW-vsAcrIwALX5p...

    Odpovědět

Tématické fráze: vývar neloupaná cibule polévka z volské oháňky recept