

Vývar z volské oháňky
Suroviny 4 porce
- 750 g volské oháňky od špičatého konce
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 150 g celeru
- 1 pórek
- 4 rajčata
- 2 lžíce másla
- 1 lžička celého pepře
- 1 bobkový list
- 1 hřebíček
- lžička soli
- stroužek česneku
- špetka tymiánu
- 50 ml suchého sherry
Postup přípravy receptu
Volskou oháňku nechte nasekat na dvoucentimetrové kousky. Olej zahřejte na vyšší teplotu, oháňku opečte do tmavohněda, přilijte 1 l vody, přikryjte a vařte 2 hodiny.
Cibuli a zeleninu očistěte, nakrájejte na malé kousky a na másle osmahněte do zlatova. Přidejte koření a sherry. Maso vyjměte, vykostěte, kosti vařte dalších 60 minut.
Vychladlé maso nakrájejte na malé kostičky. Polévku pomalu slijte přes jemné plátno, aby byla čirá. Vložte maso, zahřejte, ochuťte a podávejte.
Poznámka od kuchařky
Tuk seberte, až když vývar vychladne.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vývar z volské oháňky
-
Na to, že by měl být vývar čirý, tak je hnědý
Taky dávám neloupanou cibuli a zeleninu v celku, tak, jak Casino
-
té vody je málo, musí se dolévat, ten litr se za tu dobu vaření vyvaří
-
1974andrea:
No co?
No vyhodit, že
Stojí psáno: "Polévku pomalu slijte přes jemné plátno, aby byla čirá." -
Nějak tam chybí, co s tou osmahnutou zeleninou s kořením a sherry. Přidá se ještě vařit ke kostem nebo už jenom jako vložka do hotového vývaru?
-
"nechte nasekat na dvoucentimetrové kousky."
" maso nakrájejte na malé kostičky."
No, někde jste se patrně sekl, že
Litr vody? Tož to bude síla!
Ale líbí se mi, že nepočítáte pepř po kusech
***
Není nezbytné do VÝVARŮ zeleninu krájet...
...a cibule se vaří NELOUPANÁnatož aby se smažila do zlatova
(nevaříme cibulačku, že
Snad pouze rozpůlit a řeznou plochu "spálit" na nasucho (pro lepší barvu vývaru)
***
OT
Na oddělení tuku se dá koupit konvička
https://www.google.cz/search?ei=-1rhW-vsAcrIwALX5p...