

Hříbky s rajčaty a tymiánem
Suroviny
- 1 kg očištěných malých hříbků
- 1/2 kg račátek cherry
- 1 svazek tymiánu
- 1 lžička mletého chilli
- velká cibule
- 3 lžíce olivováho oleje
- Nálev:
- 1 litr vody
- 3 dcl octa
- 60 g cukru
- 1 lžička soli
- pár kuliček celého pepře
- pár kuliček nového koření
Postup přípravy receptu
Hříbky povaříme 3 minuty ve vodě, scedíme a necháme okapat.
Smícháme s na proužky nakrájenou cibulí a rajčátky, které přepůlíme, přidáme chilli, olivový olej a vše promícháme.
Směsí plníme sklenice do půlky, dáme větvičku tymiánu a sklenice doplníme směsí asi 2 cm pod okraj.
Suroviny na nálev svaříme a teplým zalijeme houby ve sklenicích, aby byly ponořené.
Dobře zavíčkujeme a sterilizujeme asi 20 minut na 80°C.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hříbky s rajčaty a tymiánem
-
-
-
+2
-
Kučerová
jaká škoda,že tenhle recept tu nebyl o pár dní dříve. To jsem nevěděla,kam s hříbkama dřív. No,ale snad se ještě poštěstí a na houby vyrazíme
. Ta vůně tymiánu v tom musí znít báječně
.
-
Hříbky vypadají s těmi mini rajčátky velice pěkně a tymián to vše určitě krásně provoní
+