Česnekovo-bylinková pomazánka

janky3 Kuchařka: janky3

Doba přípravy: 24 hodin na výrobu lučiny, 15 min. na zpracování Pomazánky 0 názorů

Suroviny

Na lučinu:
0,5 l bílého jogurtu Hollandia nebo jiný smetanový
1 velkou nebo 2 malé zakysané smetany
(nebo místo jedné zakysané, smetanu ke šlehání)
1 lžička vrchem čerstvě mletého pepře
sůl podle potřeby
1 měkký tavený sýr velký
Bylinky:
1 PL čerstvého zdrhnutého tymiánu
1 hrst zelené petrželky
1 hrst pažitky
3 snítky kopru
2 velké utřené stroužky česneku (i více, kdo má rád)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z jogurtu a smetany připravíme domácí lučinu: V misce rozmícháme smetany s jogurtem, na jinou misku či hrnec položíme větší síto a přes něj utěrku nebo plátno apod., co nepouští barvu. Nalijeme směs. Pak dáme do lednice na 20-24 hodin.

  2. Druhý den vyklopíme lučinu ze síta do misky, bylinky nasekáme a společně s ostatními surovinami zašleháme do lučiny.
    Chvilka šlehání jenom prospěje.

  3. Výborná pomazánka k snídani, ale i na brambory k večeři či obědu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Česnekovo-bylinková pomazánka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: bylinky na vyrobu z lučiny

Zapomněl/a jsem heslo